Aвион са бразилским фудбалерима срушио се у Колумбији – 75 мртвих, шесторо преживелих (ВИДЕО)

Шест особа је спасено, а 75 тела је пронађено након што се у централној Колумбији срушио авион са 81 путником и чланом посаде. Фудбалери бразилског клуба били су међу путницима. Претпоставља се да је узрок пада авиона нестанак горива.

0

Потрага за жртвама авиона, у којем су се налазили и чланови бразилског фудбалског тима Чапекоенсеа обустављана због јаке кише, наводи Ројтерс.

„Изгледа да је нестало горива у авиону“, рекао је Елкин Оспина, градоначелник оближњег града Ла Цеха, за АФП.

За сада се не зна број жртава, али медији преносе да је шест бразилских фудбалера преживело пад авиона.

Локални медији јављају да је авион пао у планинским пределима недалеко од Меделина.

Градоначелник Меделина Федерико Гутjерес је рекао да је пад авиона „трагедија“, али да је могуће да су путници преживели.

Фудбалери бразилског клуба Чапeкуенсе били су међу 72 путника и девет чланова посаде тог авиона, додаје британска агенција.

Алан Рушел, одбрамбени играч Чапeкуенсе, један је од преживелих који се налази у болници, преноси 360 Радио Колумбија. Његово стање је стабилно а тренутно је на одељењу радиологије.

Голмани Маркос Данило и Џексон Фолман, психолог Рафаел Гобато и један члан посаде такође су међу преживелима.

Фудбалери су путовали на утакмицу финала купа Јужне Америке, коју је требало да играју са колумбијским Атлетико Националом.

Авион типа „аероспејс 146“ је полетео из Сао Паола у Бразилу, имао је једно заустављање у Санта Крузу де ла Сијера у источној Боливији одакле се упутио ка Колумбији.

РТС

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*