Багзи сведочио: Легија је наредио да убијемо Ћурувијине убице!

0

Сведок сарадник Дејан Миленковић Багзи изјавио је данас у Специјалном суду да је по наређењу Душана Спасојевића, убијеног вође земунског клана, требало да убије Мирослава Kурака и Ратка Ромића који су сада оптужени за убиство новинара Славка Ћурувије.

Миленковић је рекао да је тај задатак добио од Спасојевића, а да је убиство наредио Милорад Улемек Легија.

„Душан нам је рекао да их пратимо и убијемо. Играли смо фудбал у Милана Ракића и Градском Супу. Ја, Милош Симовић и Александар Симовић смо их пратили и установили да Kурак вози џипа. Једног дана смо га видели код Градског Супа како седа у џип. Пратили смо га али он је возио брзо и претицао преко пуне линије, па смо га изгубил из вида и одустали од праћења. Након тога смо отишли у Шилерову“, рекао је Багзи који има статус застићеног сведока.

Kако је Миленковић навео тада им је Спасојевић рекао да се чуо са Легијом који им је рекао да се одустану од убиства ове двојице, јер је ступио, у контакт са њима.

„Тада нисмо знали због цега треба да их убијемо. Kасније смо сазнали да су они убили Славка, а Милош Симовић нам је касније рекао да су они припадници ДБ-а“, рекао је Миленковић.

 

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*