Bagzi svedočio: Legija je naredio da ubijemo Ćuruvijine ubice!

0

Svedok saradnik Dejan Milenković Bagzi izjavio je danas u Specijalnom sudu da je po naređenju Dušana Spasojevića, ubijenog vođe zemunskog klana, trebalo da ubije Miroslava Kuraka i Ratka Romića koji su sada optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Milenković je rekao da je taj zadatak dobio od Spasojevića, a da je ubistvo naredio Milorad Ulemek Legija.

„Dušan nam je rekao da ih pratimo i ubijemo. Igrali smo fudbal u Milana Rakića i Gradskom Supu. Ja, Miloš Simović i Aleksandar Simović smo ih pratili i ustanovili da Kurak vozi džipa. Jednog dana smo ga videli kod Gradskog Supa kako seda u džip. Pratili smo ga ali on je vozio brzo i preticao preko pune linije, pa smo ga izgubil iz vida i odustali od praćenja. Nakon toga smo otišli u Šilerovu“, rekao je Bagzi koji ima status zastićenog svedoka.

Kako je Milenković naveo tada im je Spasojević rekao da se čuo sa Legijom koji im je rekao da se odustanu od ubistva ove dvojice, jer je stupio, u kontakt sa njima.

„Tada nismo znali zbog cega treba da ih ubijemo. Kasnije smo saznali da su oni ubili Slavka, a Miloš Simović nam je kasnije rekao da su oni pripadnici DB-a“, rekao je Milenković.

 

 

 

Alo

POSTAVI ODGOVOR

*