Бахато: Јоргованка Табаковић наручила униформе за „послугу“ за чак 11 милиона

0

Гувернерка НБС Јоргованка Табаковић је по бахатости и бесмисленим набавкама превазишла саму себе – бацила је чак 87.000 евра грађана Србије на „послугу“! Она је за толики новац пореских обвезника наручила униформе за око 100 радника обезбеђења, протокола, али и конобара и кувара!

Није познато колико се тачно радника овог пролећа увукло у ганц нову гардеробу, пошто гувернерка Табаковић није желела да одговори на то питање. Међутим, ако је веровати правилнику о систематизацији радних места у НБС, ове послове обавља нешто више од 100 запослених, што значи да је за облачење сваког од њих потрошено више од 800 евра!

Ако узмемо у обзир податак да је просечна плата у Србији у марту износила 47.814 динара, рачуница показује да је Табаковићева за униформе спискала чак 225 зарада!

Српска монетарна Пепељуга поново је показала да не хаје много за стезање каиша, већ доказује по ко зна који пут да има мајчински однос према својим радницима, јер им је након спортских активности, гинеколога и кожних грудњака обезбедила и мајице, кошуље, џемпере, панталоне, јакне, кравате, ципеле и сандале.

Међутим, овог пута Табаковићева није била милостива према свима, већ су благодети њене лаке руке за трошење буџетских пара имали прилике једино да осете радници ангажовани на пословима обезбеђења, протокола, превоза и угоститељских услуга, и то далеко више мушкарци од жена. Даме је шефица почастила само сандалама и ципелама, покојом блузом и каишем, док на мушкарцима није штедела ни на разноврсности гардеробе, а ни на количини.
НБС
ТО НАМ ЈЕ ОБАВЕЗА

На питање због чега набављају униформе, у НБС су одговорили да обавеза ношења службене одеће није никаква новина за њих.
– Правилником о унутрашњем реду у објектима НБС дефинисана је обавеза ношења службене одеће за запослене који раде на местима где потреба посла захтева униформисаност одевања – пише у одговору.
Драган Добрашиновић
НАРУЧИВАЛА ВИШЕ НЕГО ШТО ТРЕБА

Драган Добрашиновић из Kоалиције за надзор јавних набавки каже да је очигледно да је Јоргованка Табаковић куповала више униформи него што им је било потребно. Он сматра да би НБС морала да поведе рачуна о трошењу новца.
– Ако је државна политика политика штедње, онда би и Народна банка Србије морала да буде уклопљена у тај оквир – каже Добрашиновић.

 

 

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*