Бахато: Тома и Драгица стукли 20.000 хиљада евра у Риу

0

Томислав Николић, председник Србије, и његова супруга Драгица су за четири дана проведених на Олимпијским играма у Рију спискали 20.396,28 евра или 5.099 европских новчаница дневно!

Према званичним подацима које је јавности саопштио кабинет Томислава Николића, трошкове пута и смештаја делегације председника Србије у Бразилу сносиће Генерални секретаријат.

„У делегацији, осим председника, била су још два члана. Укупни трошкови износе 20.396,28 евра. Трошкове сноси Генерални секретаријат председника Републике Србије“, навели су у Председништву Србије.

Томислав Николић отпутовао је у Рио 5. августа, тачније првог дана Олимпијских игара, где је бодрио српске спортисте, а у Србију се вратио 9. августа. Што значи да је дневни трошак боравка председника Србије и његове супруге Драгице Николић коштао читавих 5.099 евра или 630.746 динара на дан!

Николић је, како се наводи у саопштењу, боравио у истом хотелу као и делегација Министарства омладине и спорта, коју је предводио министар Вања Удовичић.

Председник Николић и његова супруга Драгица су, како сазнајемо, на располагању имали и аутомобил, којим су се превозили од догађаја до догађаја, док ту врсту услуге Удовичић није користио.

Генерални секретаријат председника Србије је директни наредбодавац трошења новца, а тај секретаријат се, као и читаво Председништво, финансира из буџета Републике Србије!

Небојша Kрстић, саветник бившег председника Србије Бориса Тадића, каже за „Ало!“ да не зна да ли је поменута сума реална за организацију пута у Рио.

– Нисам се никад бавио организацијом путовања и не знам колико то кошта – рекао је Kрстић.
Политички аналитичар Бранко Радун каже „да на прву лопту трошак изгледа велики“.

– Председништво би требало да објави ставку по ставку на шта је отишао новац, па да видимо да ли је то много новца, овако изгледа да јесте. Треба имати на уму и то да се ради о председнику државе, као и о Рију, који је скупљи од, на пример, Лондона – каже он.

Удовичић се одрекао дневница из Рија

„Министар Удовичић у Рију није имао на располагању аутомобил, већ је користио превоз који је обезбеђен за све државне званичнике у организацији Међународног олимпијског комитета. Министар се одрекао свих дневница, као што увек ради, а на Олимпијске игре путовао је економском класом“, кажу у Министарству омладине и спорта.
Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*