Бајага: „Ја ни у Србији не пратим политичку ситуацију, а камоли у Хрватској“

1

„Већ 10 пута сам рекао, никад нисам певао те песме, са тим бендом, нисам нисам ни чуо ту песму, а нарочито је нисам написао. Ваљда бих се сетио, нисам толико излапео“, рекао је Бајага о наводима да је „у Kнину 1993. певао четничке песме“

„Ако би ме позвали из Kарловца и ником то не би сметало, ја бих прихватио. Немам шта да поручим, једино могу да кажем да то са мном никаве везе нема. Разумем њихово незадовољство, али ја сигурно за то нисам крив“, рекао је Момчило Бајагић Бајага након отказаног наступа у Kарловцу због „побуне бранитеља“.

Он је рекао да је разлог за отказивање концерта у Kарловцима притисак на организаторе. који је истакао да све што се дешавало претходних дана није имало везе ни са њим ни са музиком, већ са политиком.

„Ово све нема никакве везе ни са мном ни с музиком, то су политички односи. Питање је шта шту коме одговора, а ја не пратим ни у Србији политичку ситуацију, а камоли у Хрватској да би знао коме шта политички одговара“, рекао је за Н1 из Загреба Момчило Бајагић Бајага.

Он је додао да се на све то није много обазирао, јер „ако негде ниси добродошао да свираш, онда тако треба и да остане“.

„Ја сам много мање имао прилике да видим шта се догађало… Звали су нас људи из Kарловца с којима смо имали начелни договор, али не и уговор, и рекли да због одређених притисака неће да радимо концерт. Ја сам рекао ОK. Ми смо отишли у Пулу, имали смо одличан концерт, лепо вече, за памћење. Ја стварно нисам обраћао пуно пажње на то. Ако си добродошао дођеш и свираш, ако ниси…“, преноси Бајагине речи Н1.

Поново је коментарисао и то што га бранитељи нападају јер је наводно у Kнину 1993. године певао четничке песме.

„Већ 10 пута сам рекао, никад нисам певао те песме, са тим бендом, нисам нисам ни чуо ту песму, а нарочито је нисам написао. Ваљда бих се сетио, нисам толико излапео“, рекао је Бајага.

Бајагин концерт најављен за 3. септембар отказан је прошле седмице због притиска бранитеља. Организатори су након отказивања најавили да ће уместо њега наступити Хладно пиво које је одбило позив. Бајага је њихов потез назвао шмекерским и рекао да би обожаватељи ускоро могли чути њихову заједничку песму.

Након што је отказан концерт Момчила Бајагића Бајаге на Данима пива у Kарловцу, и бивши припадници 7. гардијске бригаде „Пуме“, затражили су да му се откаже гостопримство у Вараждину. На то је реаговао градоначелник Иван Чехок који је рекао да је Бајага већ наступао у том граду и да то место није Kарловац.

Недељник

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*