Bajkerska grupa „Banditos“ proterana iz Srbije zbog planiranja oružanih sukoba!

0

Petorica stranaca, pripadnika bajkerske grupe „Banditos“, proterana su iz Srbije, a za još 15 policija je izrekla meru zabrane ulaska u našu zemlju, nakon saznanja da su planirali oružane obračune u nekoliko naših gradova.

Akcija privođenja petorice „Banditosa“ izvedena je u Kragujevcu i Pančevu, nakon čega su proterani iz Srbije. Trojica proteranih „Banditosa“ su iz Švedske, a dvojica iz Nemačke.

– Pripadnicima „Banditosa“ je izrečena mera otkaza boravka u Srbiji i mera zabrane ulaska u zemlju na dve godine. Mera zabrane ulaska u Srbiju izrečena je za još 15 pripadnika ove bajkerske grupe, koji, ukoliko se pojave na granici, neće moći da uđu u našu zemlju – kaže za „Blic“ izvor iz MUP Srbije. On navodi i da su svi „Banditosi“ kojima je izrečena mera zabrane ulaska u Srbiji, strani državljani, uglavnom Švedske i Nemačke.

Prema saznanjima „Blica“, petorica „Banditosa“ koji su proterani iz Srbije važe za najviđenije vođe ove bajkerske grupe u Evropi.

Među njima su Šveđani Andres Gustafson i Patrik Rikinen, kao i Nemac Benjamin Buhmaer.

Njihovo privođenje izvedeno je na osnovu operativnih podataka Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koja bajkerske grupe već duže vreme drži pod „prismotrom“.

– Već odavno postoji bezbednosni rizik od pripadnika ove bajkerske grupe. Postoje informacije da su planirali oružane obračune sa pripadnicima suprostavljenih grupa, prvenstveno sa grupom MC Hells Angels – kaže naš izvor.

„Anđelima“ u Srbiji rukovodi Miljan Vukovović, sin Vuka Vukovića, nekadašnjeg vlasnika kazina „London“ i kuma Željka Ražnatovića Arkana.

Prošlog vikenda je u Kragujevcu Milan Mili Sjekloća (41), jedan od najuticajnijih pripadnika Banditos MC Srbija došao u sukob sa dvojicom pripadnika „Anđela“ koji su ga na ulici napali nožem i bejzbol palicom, i pokušali da mu otmu motocikl, vredan nekoliko desetina hiljada evra i prsluk, koji je najvažniji deo njihove moto opreme.

Sjekloča, koji je rodom iz Crne Gore, uzvratio je nožem i tako ranio jednog napadača. Ranjeni mladić star 29 godina je, posle napada prebačen u bolnicu, dok je Sjekloča pokušao da pobegne iz Srbije i tako izbegne hapšenje. On se najpre motorom odvezao do Kraljeva, gde je od jednog poznanika uzeo „audi“ kojim je krenuo put Crne Gore, ali je ubrzo uhapšen.

– Bilo je jasno da će napad na Sjekloču samo ubrzati planirane obračune između „Banditosa“ i „Hells angelsa“, zato je policija morala odmah da reaguje. Centar okupljanja „Banditosa“ u tom momentu su bili Kragujevac i Pančevo, gde su i uhapšena petorica njihovih pripadnika, koji su odmah i proterani – kaže naš izvor.

Pripadnici i „Banditosa“ i „Anđela pakla“ u Srbiji važe za osobe koje vuku podebele kriminalne dosijee. „Anđeli“ u Srbiji su navodno povezani sa „Pink Panterima“ i prodajom ukradenog nakita, dok su „Banditosi“ brojčano najmanja, ali najagresivnija grupa.

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*