БАКА УМРЛА У ЧЕКАОНИЦИ: Чекајући помоћ није стигла на ред код доктора!

0

Таксиста из Врања алармирао јавност због смрти старице. Преминула у ходнику испред ординације доктора

Таксиста Србољуб Величковић обратио се медијима писмом у коме је изнео детаље смрти старице из Врања, која је према његовој тврдњи преминула у ходнику испред ординације Пријемно-тријажног одељења (ПТО).

У Здравственом центру демантују таксисту и тврде да је све урађено по протоколу, али да је, нажалост, старица примљена без знакова живота.

– Радио сам у трећој смени. Негде око 20 сати примио сам позив за вожњу. Када сам дошао на адресу, у аутомобил је ушла старија жена и жалила ми се на низак притисак, одвезао сам је у Хитну помоћ – прича таксиста.

Није могао да остави жену јер јој је евидентно било лоше па је отишао до Хитне помоћи, али тамо није било лекара, били су на терену, већ је медицинска сестра проценила да жену треба одвести на одељење Ургентне медицине.

– Ушао сам у ходник где је било неколико пацијената, закуцао на врата и саопштио сестри да имам хитан случај. Узео сам колица и један од људи који су чекали ми је помогао да старицу сместимо у колица и довеземо. Стигли смо до ординације у којој је у том тренутку био један лекар, једна сестра и један лаборант и сви су били заузети око пружања помоћи пацијенту – прича таксиста Ђорђевић.

Он каже да је покушао да објасни да бака има проблем са ниским притиском, али су му рекли да не улази у ординацију.

– Након двадесетак минута бака је умрла у ходнику испред ординације наочиглед многих људи који су такође чекали у ходнику – завршава таксиста, и наглашава да жену не познаје, али да му је тешко што се један живот тако завршио.

Он додаје да не жели никог да оптужује, али да сматра да у службама хитне медицинске помоћи мора да ради већи број лекара.

У ПОНЕДЕЉАК ЋЕ БИТИ ПОЗНАТИ СВИ ДЕТАЉИ

Директор Здравственог центра др Драган Величковић у суботу пре подне заједно са колегама испитао је околности у којима је умрла старица Ђ. М. и, како је рекао за Новости, према првим утисцима није било пропуста, али ће се огласити у понедељак са свим детаљима.

– Оно што је урадио дежурни лекар и анестезиолог је све по протоколу. Постоји хронологија и испоштована је процедура. Пацијенткиња је била без знакова живота на пријему. Дежурни лекар је захтевао обдукцију, али породица није дозволила – каже за „Новости“ др Величковић.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*