Бакир: Вучић је у младости мало грешио, али сад је моћан политичар

Бошњачки члан у Председништву БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да је српски премијер и изабрани председник Александар Вучић озбиљан и моћан политичар.

0
Он је истакао и да Вучић релаксира односе и позицију Срба на Балкану.

У интервјуу за ТВ1, Изетбеговић каже да је Вучићева политика добро усмерена и да на најпаметнији начин заступа интересе свога народа.

„Било је с његове стране у младости неспретних изјава и ствари које су оптерећивале однос Бошњака и њега, али је то прошлост. Он сада на најпаметнији начин заступа интересе свога народа. Не жели да уводи Србе у конфликт. Као и сви ми, има проблем са запошљавањем, инвестицијама, сиромаштвом, али жели да то решава. Жели да помогне свом народу, да не улази у конфликте, нити да буде насилник, нити жртва, већ да једноставно нађе праву формулу односа, пре свега са Бошњацима, с којима Срби живе измешани, и да нађе свој пут ка ЕУ“, рекао је Изетбеговић.

Вучић, рекао је Изетбеговић, релаксира односе и позицију Срба на Балкану.

„Он је човек у четрдесетим, озбиљан и моћан политичар. Прате га његови и има добро усмерену политику, ако је не промени“, казао је Изетбеговић.

Осврнувши се на недавни састанак лидера региона у Мостару, Изетбеговић је рекао да га је изненадила атмосфера и отвореност дијалога на тој радној вечери.

„У неколико минута се претворило у конструктивно пребацивање, не деструктивно. Сви су почели износити неку своју позицију и да траже од других страна стабилизацију. Помало је личило на препирку, али је, по мени, била добронамерна. Сви смо говорили шта нас фрустрира код друге стране. Као унутар породице када пред пријатељима почне расправа са жељом да се нешто уради. Додик је три пута рекао – ‘Дајте, људи, да ово решавамо. Ево, ја нећу више бити извор дестабилизација’. Мислим да треба наставити да се састајемо и разговарамо. То је начин изласка из овога, да једни друге боље схватимо“, рекао је Изетбеговић.

Бошњачки члан Председништва је негирао да припрема апелацију како би оспорио име Републике Српске.

„Нема истине у тој причи. Не припремам никакву апелацију. Као што рекох, нећу радити ништа што би могло поново да поколеба односе и да нас заустави на нашем евроатлантском путу, на путу обнове привреде и креирања нових радних мјеста. То ће бити фокус онога што ће радити СДА и ја на челу СДА“, рекао је Изетбеговић.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*