Бакировој жени смета екавица (ВИДЕО)

Себија Изетбеговић, директорка Клиничког центра у Сарајеву и супруга Бакира Изетбеговића, члана Председништва БиХ направила је скандал када је подругљивим тоном почела да прича на екавици, а након што јој је новинарка "Ал Џазире" Наташа Ковачев поставила питање о броју одлазака лекара из ове здравстене институције, пренела је агенција "Патрија".

0

Агенција напомиње да је реч о новинарки која је рођена у Србији и говори екавицом.

„Хоћете да вам кажем појединачно колико је лекара отишло“, запитала је Изетбеговић, користећи више пута реч „лекар“ уместо речи „љекар“ на ијекавском дијалекту.

На ову очиту иронију директорке Изетбеговић, реаговао је новинар Авдо Авдић, који је овакво понашање назвао фашистичким, након чега му је запрећено да ће „уколико се не смири“ бити удаљен са конференције за новинаре.

Данашња конференција за новинаре је организована како би Изетбеговићева изнела резултате рада Клиничког центра у 2016, али и, како је рекла, податке о затеченом стању када је она дошла на место генералне директорке.

Иначе, за поједине новинаре Изетбеговићева је констатовала „да нису нормални“, а што се јасно чуло у директном преносу и на снимцима, пише Патрија која очекује реакцију Удружења босанско-херцеговачких новинара на овакво понашање директорке Изетбеговић.

Изетбеговићева је током свог 50-минутног излагања причала о својим истраживањима и стању на Клиничком центру.

Сво време употребљавала је заменицу „ми“, али није желела да појасни ко је чинио тим који је спроводио истраге.

Такође, Изетбеговић је новинарки Патрије поручила да „ако се с вама могу изборити, могу са свиме“.

Питање новинарке било је на који начин мисли да надокнади знање лекара који су отишли с Клиничког центра, зашто деца чекају на операцију, зашто је клиничка апотека празна… Изетбеговићева, међутим, није дала прецизне одговоре.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*