Bakirovoj ženi smeta ekavica (VIDEO)

Sebija Izetbegović, direktorka Kliničkog centra u Sarajevu i supruga Bakira Izetbegovića, člana Predsedništva BiH napravila je skandal kada je podrugljivim tonom počela da priča na ekavici, a nakon što joj je novinarka "Al Džazire" Nataša Kovačev postavila pitanje o broju odlazaka lekara iz ove zdravstene institucije, prenela je agencija "Patrija".

0

Agencija napominje da je reč o novinarki koja je rođena u Srbiji i govori ekavicom.

„Hoćete da vam kažem pojedinačno koliko je lekara otišlo“, zapitala je Izetbegović, koristeći više puta reč „lekar“ umesto reči „ljekar“ na ijekavskom dijalektu.

Na ovu očitu ironiju direktorke Izetbegović, reagovao je novinar Avdo Avdić, koji je ovakvo ponašanje nazvao fašističkim, nakon čega mu je zaprećeno da će „ukoliko se ne smiri“ biti udaljen sa konferencije za novinare.

Današnja konferencija za novinare je organizovana kako bi Izetbegovićeva iznela rezultate rada Kliničkog centra u 2016, ali i, kako je rekla, podatke o zatečenom stanju kada je ona došla na mesto generalne direktorke.

Inače, za pojedine novinare Izetbegovićeva je konstatovala „da nisu normalni“, a što se jasno čulo u direktnom prenosu i na snimcima, piše Patrija koja očekuje reakciju Udruženja bosansko-hercegovačkih novinara na ovakvo ponašanje direktorke Izetbegović.

Izetbegovićeva je tokom svog 50-minutnog izlaganja pričala o svojim istraživanjima i stanju na Kliničkom centru.

Svo vreme upotrebljavala je zamenicu „mi“, ali nije želela da pojasni ko je činio tim koji je sprovodio istrage.

Takođe, Izetbegović je novinarki Patrije poručila da „ako se s vama mogu izboriti, mogu sa svime“.

Pitanje novinarke bilo je na koji način misli da nadoknadi znanje lekara koji su otišli s Kliničkog centra, zašto deca čekaju na operaciju, zašto je klinička apoteka prazna… Izetbegovićeva, međutim, nije dala precizne odgovore.

TANJUG

POSTAVI ODGOVOR

*