Бања Лука: Након Додика и Меланијин „обућар“ није добио визу за САД

Технички директор Фабрике обуће „Бема“ из Бањалуке Маринко Умичевић није добио визу за за улазак у Сједињене Америчке Државе, тако да ће, иако је добио позивницу од Меланије Трамп, изостати са хуманитарног бала који ће бити одржан три дана пре званичне инаугурације њеног супруга Доналда Трампа, 20. јануара.

0

Маринко Умичевић је у августу прошле године Маланији Трамп послао два пара ципела, као знак подршке њеном супругу пред изборе у САД. После тога, како је рекао, продаја производа „Беме“ повећана је око 300 посто, пренела је Фена.

„Нисам у могућности да одем на бал јер нисам добио визу. Разлоге моје спречености одласка на бал сам написао у писму које сам послао госпођи Меланији Трамп“, навео је технички директор Фабрике обуће „Бема“ који је био позван на хуманитарну свечаност будуће прве даме САД.

Melanija-BEMA-S

Додаје да му је из амбасаде понуђено да дође на разговор у Сарајево 17. јануара поводом издавања визе, што је већ било касно.

Умичевић је навео да би имао и право на троминутно обраћање на гала вечери, што би било „значајно за Бањулуку, БиХ и регион“.

Признао је и да је дигао кредит да купи карту до Америке, јер гости на балу сами плаћају трошкове пута, авионску карту, али и смештај у Вашингтону.

Навео је и да је био припремио поклоне за Трампа – папуче и шал с мотивима РС и навијача фудбалског клуба из Бањалуке, као и књигу, а Меланији такође књигу и спаваћицу с мотивима плавог веза Змијања.

Поклоне неће послати, већ ће, како је рекао, чекати бољу прилику да их сам уручи.

Умичевић је и саветник председника за привреду РС Милорада Додика који, такође, није добио визу за САД.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*