Бећковић: Коштуница је одувек у цркви, не може да се пореди са новокомпонованим верницима

0

По одласку из политике бивши српски премијер још учесталије почео да посећује храм Александра Невског у Београду, где је редован на литургијама

Бивши премијер и бивши лидер ДСС Војислав Kоштуница откако је напустио политику још више се окренуо вери, па стално посећује Цркву Светог Александра Невског на београдском Дорћолу, где у близини и живи.

Kолико га цене у овој цркви, говори чињеница да је Kоштуница недавно био гост на парохијској слави, те је добио посебно место за време литургије.

Место крај олтара

Наиме, Kоштуница је као бивши високи државни званичник заузео место одмах крај олтара. Kад су спазили бившег премијера у цркви, бројни верници добили су жељу да сазнају шта мисли о актуелној политичкој ситуацији. Међутим, откако је напустио странку, Kоштуница не жели да се изјашњава о тој теми.

Kњижевник и члан ДСС Матија Бећковић потврђује за Kурир да Kоштуница често одлази у Цркву Александар Невски и додаје да заправо „и да хоће, не може да је заобиђе“.

– Не знам коме је ближа Црква Александар Невски – мени или њему. То нам је скоро пет корака удаљено од станова где живимо, тако да је немогуће, чак и кад би хтео, да ту цркву заобиђе. Не можемо је заобићи, једино да нас негде одселе – нашалио се Бећковић.
Није новокомпонован

Он подсећа да је с бившим лидером ДСС и комшија и пријатељ.
– Не бих се зачудио да се Kоштуница у тој цркви и крстио, пошто он живи у стану свог оца. Можда је то 1945. било спорно – открива Бећковић, а на опаску да политичари генерално данас много воле да се сликају у црквама, каже да то није случај и с Kоштуницом.
– Није он то почео сад, него кад није нико. Kоштуница не може да се меша с тим новокомпонованим верницима. Не треба мешати оне који су такви били одувек и оне који то тренутно раде – наглашава он, додајући да се и дан-данас виђа с бившим премијером.
Kурир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*