Бехљуљи: Јонузове изјаве су наручене из Београда

0

Бујановац – Неџат Бехљуљи, привредник из Бујановца, Муслијуа назива „аутостопером“ јер користи метеж како би се убацио у неки превоз. Он подсећа да је Муслију обећао да ће у Нишу да подигне споменик Скендербегу, а није у стању ни да то учини у Бујановцу, или да макар трг добије његово име. Бехљуљи каже да су изјаве председника Националног савета Албанаца фабриковане и да се може стећи утисак да су наручене из Београда.

„Ова ситуација је идеална за Вучића и власт у Србији, где он народ и државу спашава од велике Албаније. Само, овде ми није јасно како су сад Вучић и Рама наједном постали непријатељи, а у протекле две године видели су се неколико пута. Подсетићу да су обојица констатовали како су Србија и Албанија најозбиљни регионални партнери“, каже Бехљуљи.

Он примећује и занимљивост тренутка за подизање тензија, кад у Србији и Албанији грађани протествују против власти. Ни Тачи није у бољој позицији, објашњава саговорник, јер је 2017. изборна година на Косову, и то на свим нивоима, па косовски председник причом о великој Албанији скреће пажњу са неуспеха под његовом влашћу.

И у том и таквом моменту имамо изјаве Јонуза Муслијуа, на које, тврди Бехљуљи, ни Албанци не обраћају пажњу. Наш саговорник зато саветује да такав однос према њему треба да заузме и званична Србија:

„Уместо што се бави Муслијуем, држава треба да провери пословање Националног савета и како се троши новац пореских обвезника“, каже Бехљуљи.

Врањске новине

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*