Бели одбио да узме 29 милиона динара из буџета за кампању

0

Љубиша Прелетачевић Бели објавио је да је његов тим одбио да узме 29 милиона динара из буџета, колико је намијењено сваком од кандидата за кампању.

Како каже, јемство за прелазак један посто од милион динара приложили су донацијама грађана.

Осим тога, Бели истиче да на кампању троши искључиво новац који су му донирали грађани.

„Сад мало без зезања, љуби вас чика. Мој тим је одучио да не диже тих 29 милки из буџета (канда би било безобразно), него ће донације људи да приложи као јемство за прелазак 1% на изборима. Највећи део пара (700 иљада) нам отишао на потписе, ресто крцамо паметно, па да се меримо 2. априла“, написао је Бели на Фејсбуку.

Сваки предсједнички кандидат на предстојећим изборима за кампању од државе добија 29 милиона динара, односно око 237.000 евра.

Према закону, та средства могу да се користе само за кампању и дио који остане неутрошен кандидати би требало да врате у буџет.

Бели је на Фејсбук такође окачио и текст у којем се наводе сви трошкови његове кампање.

„Ови моји убише да мора буде по закону, па ударили неки пресек стања. Ја реко нема потребе, зна моја сиротиња коко сам поштен, зато ме и помаже ко брата, ал ајде“, наводи он.

Ту се наводи да је на овјере потписа код нотара потрошено око 650.000 динара, као и да је новац трошен на гориво, храну, пиће, канцеларијски материјал, караван по Србији…

ПРИНЦИП

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*