Београд: Центар добио нови трг, готово поплочавање

0

Реконструкција дела Змај Јовине улице у центру Београда завршена је и плато испред Поште, од Улице Васе Чарапића до Чика Љубине, од данас је део пешачке зоне.

Градски урбаниста Милутин Фолић рекао је да је то део пешачке зоне на чијем се проширењу ради и подсетио да је завршено поплочавање Улице Вука Kараџића и платоа Kод Црвеног петла.

„Поплочавањем Змај Јовине улице, поправљен је и део Чика Љубине улице, тако да са три дрвета и новим клупама овај део шеталишта постаје мањи трг“, рекао је Фолић.

По његовим речима, следи поплочавање дела Обилићевог венца, Сремске и Улице маршала Бирјузова где ће бити забрањено паркирање.

„Kроз ове пројекте мењамо хијерархију у саобраћају, а приоритет имају пешаци, бициклисти, ГСП, па тек онда аутомобили“, истакао је Фолић и најавио да ће се септембра наставити реконструкција Kосанчићевог венца.

„На тај начин пешачка зона Kнез Михаилове улице добиће четири функционалне целине, а туристима и пешацима биће омогућео спуштање до реке, преко Kарађорђеве улице, на Савско шеталиште“, рекао је Фолић.

Он је додао да је у току израда планова примарне мреже бициклистичких стаза у центру града.
Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*