Beograd izlepljen plakatima „BOJTE SE ALAHA“ u pitanju je predstava koja izjednačava Jasenovac i Srebrenicu!

0

Deo Beograda, Stari grad izlepljen je plakatima na kojima je latinicom ispisano: „Bojte se Allaha!“. Ovi plakati su svojevrsna umetnička provokacija radi privlačenja pažnje za istoimenu predstavu koja će se održati 13. januara na sceni Ustanove kulture “Stari grad”, Kapetan Mišina 6a.

Pun naziv predstave glasi:  “BOJTE SE ALAHA”: Smisao života i smrti Ćamila Sijarića” na sceni UK “Stari grad”

Kako navode organizatori predstave “Bojte se Allaha: smisao života i smrti Ćamila Sijarića”, cilj predstave je apel ljudima na ovim prostorima, toliko natopljenim krvlju nevinih žrtava, da se dozovu pameti i ljubavi.

U ime te „ljubavi“ organizatori i izvođači predstave izjednačavaju genocid u Jasenovcu i zločine u Srebrenici. Takođe genocid u Jasenovcu oni nazivaju samo zločinom dok zločine u Srebrenici nazivaju genocidom. Vrhunac cinizma organizatora ove predstave je što to sve navodno rade u ime „LJUBAVI“.

Predstava je autorski projekt Zlatka Pakovića, režisera iz Beograda, a direktor Kulturnog centra Novi Pazar Husein Memić kaže da je prvobitni cilj predstave sažet u ideji da se bavi likom i delom Ćamila Sijarića, koji je bio značajnijan književnik Sandžaka i Srbije, ali i Bosne i Hercegovine.

 

Patriot

 

 

POSTAVI ODGOVOR

*