Београд одобрио позивни број 383

Приштина на корак до кода на основу постигнутог договора о телекомуникацијама

0

СРБИЈА је послала писмо Међународној телекомуникационој унији 3. децембра, као што су се две стране договориле – потврдила је у уторак за „Новости“ Маја Коцијанчић, портпарол високе представнице ЕУ за спољну политику.

Према договору из Брисела, Београд је до тог датума требало да пошаље писмо сагласности МТУ да се Приштини додели троцифрени позивни географски код, уколико се претходно имовина „Телекома“ на Космету пребаци на његову фирму ћерку „МТС д.о.о.“ и тој компанији омогући да послује са лиценцом у фиксној и добије привремену дозволу за мобилну телефонију.

Још раније је постигнут споразум да када Србија пошаље своју сагласност МТУ, код за Косово затражи Аустрија, док би у техничким анексима билтена МТУ Косово требало да се наводи са звездицом и фуснотом да је тај назив у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независности Косова.

Да је Србија упутила писмо сагласности МТУ за доделу кода 383 изјавила је и преговарач Приштине Едита Тахири за тамошње медије.

ВН

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*