БЕОГРАД ПОД ОПСАДОМ: Све спремно за геј Параду, на улицама јаке полицијске снаге!

0

Тачно у подне на престоничким улицама одржаће се београдска Парада поноса 2016. Централне београдске улице којима ће проћи колона већ су затворене. На улицама је велики број приданика жандармерије и полицајаца. У шетњи ће, према ранијим најавама, учествовати око 1.500 људи.

fwuktkqturbxy85nzyxnwewngfhyzm2mtbmzgjkoddlndy3zdhim2rkny5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Шетња припадника ЛГБТ популације требало би да почне за десетак минута, тачно у 12 сати. Све је спремно, а учесницима су се придружили и званичници из Владе Србије и Града.

u4tktkqturbxy8wmwvkmjk5yjnmytfkmjyzyjrimgriymywowvjzdixmy5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Kума Параде поноса, глумица Мирјана Kарановић изјавила је данас, пред почетак Прајда, да нам слободу нико не може донети на праг, већ да за њу морамо да се изборимо

Учесницима Параде поноса придружио се и градоначелник Београда Синиша Мали.

csnyosaxyaaesrc

 

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић стигла је на Прајд и придружила се учесницима шетње. Министарка Брнабић је јавно геј, а то је приликом објаве премијероског кабинета, јавности саопштио и Александар Вучић.

csoc-mgxyaaxnm3

 

Један од организатора Параде поноса, Горан Милетић изјавио је да очекује да ће данашњи Прајд у Београду протећи без икакавих проблема и да ће бити присутно много више грађана него претходних година

Заставе са натписима „Солидарност са избеглицама“ вијоре се Улицом краља Милана, док свуда одзвања музика. Активисти су добро расположени и међусобно се грле и ђускају, чекајући почетак шетње.

zarktkqturbxy9hmji5njnimdvim2vhytblzgi1mtdhoti4nwzmowi1ys5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Много људи из региона дошло је да порџи ЛГБТ заједницу у Србији, највише је оних из Албаније и из Босне и Херцеговине.

– Данас ћемо шетати Београдом, јер веома је битно да се у Србији подигне свест о ЛГБТ заједници, а Прајд је један од начина за то – рекли су они нашим репортерима.

Министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић изјавила је да ће отићи данас на Параду поноса, манифестацију која ће показати, како је навела, да Србија није балканска хомофобична земља.

Репортер „Блица“ јавља да полицајци под пуном опремом обебеђују град, а већи кордон стоји испред хотела Москва, где су 2010. године били најжешћи сукоби полицајаца и хулигана.

За саобраћај су затворене и Француска улица, као и Трг Републике, на коме се у овом тренутку поставља бина. Већи број униформисаних лица обезбеђује и Улицу Kнеза Милоша.

– Јел ово ратно стање, нигде не може да се прође – неки су од коментара који су могу чути у централним београдским улицама. Наш репортер, такође, јавља да хеликоптери надлећу центар града

Организатор Параде поноса Бобан Стојановић каже да је све спремно за данашњу Прајд шетњу, и да се нада да ће протећи мирно као и претходне две године, без организованог насиља.
Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*