Београђанин осуђен на 5.ооо дана робије због 5 динара!?

0

Београђанин А.Л. мораће, барем тако је обавештен од Прекршајног суда, да робија у Падинској Скели тринаест и по година због неплаћене казне од целих 5 динара!?
Наиме саобраћајна полиција је 2015. затетекла А.Л. у аутомобилу без везаног појаса, а због овог прекршаја две године касније добио је позив да се јави у писарницу Прекршајног суда у Београду „ради упућивања на издржавање затворске казне у КПЗ Падинска Скела/КПЗ Пожаревац, у трајању од 5.000 дана, изречене коначним и извршним прекршајним налогом настале заменом неплаћене новчане казне од 5 динара“.

У налогу који је издат 12. јуна А.Л. је такође упозорен да ако се не јави суду у року од осам дана, биће принудно одведен у затвор.

Комична висина казне за невезан појас, која је у рангу пресуда за тешко убиство, заправо је грешка судије, који је пермутовао, заменио места двема цифрама, па је и правничком лаику јасно да Београђанин треба да издржи у затвору пет дана због неплаћене казне од 5.000 динара.

Истим документом А.Л. је обавештен да неће морати у затвор уколико казну плати у року од осам дана. А он је, да смејурија буде још већа, исту намирио 21. априла ове године.

Из којих разлога признаница о плаћеној казни није стигла до суда пре доношења налога – не зна се.
Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*