Beograđanin osuđen na 5.ooo dana robije zbog 5 dinara!?

0

Beograđanin A.L. moraće, barem tako je obavešten od Prekršajnog suda, da robija u Padinskoj Skeli trinaest i po godina zbog neplaćene kazne od celih 5 dinara!?
Naime saobraćajna policija je 2015. zatetekla A.L. u automobilu bez vezanog pojasa, a zbog ovog prekršaja dve godine kasnije dobio je poziv da se javi u pisarnicu Prekršajnog suda u Beogradu „radi upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne u KPZ Padinska Skela/KPZ Požarevac, u trajanju od 5.000 dana, izrečene konačnim i izvršnim prekršajnim nalogom nastale zamenom neplaćene novčane kazne od 5 dinara“.

U nalogu koji je izdat 12. juna A.L. je takođe upozoren da ako se ne javi sudu u roku od osam dana, biće prinudno odveden u zatvor.

Komična visina kazne za nevezan pojas, koja je u rangu presuda za teško ubistvo, zapravo je greška sudije, koji je permutovao, zamenio mesta dvema ciframa, pa je i pravničkom laiku jasno da Beograđanin treba da izdrži u zatvoru pet dana zbog neplaćene kazne od 5.000 dinara.

Istim dokumentom A.L. je obavešten da neće morati u zatvor ukoliko kaznu plati u roku od osam dana. A on je, da smejurija bude još veća, istu namirio 21. aprila ove godine.

Iz kojih razloga priznanica o plaćenoj kazni nije stigla do suda pre donošenja naloga – ne zna se.
Kurir

POSTAVI ODGOVOR

*