Београдска филхармонија за само два дана распродала новогодишње концерте!

0

За само два дана распродате су улазнице за оба новогодишња концерта Београдске филхармоније, који ће се одржати 29. и 30. децембра у Kоларчевој задужбини.

Филхармонија ће свирати џез и бродвејске мелодије, заједно са диригентом Фабрисом Болоном и А Буом, младим кинеским џез пијанистом.

За празнично расположење у веселом ритму Београдска филхармонија ће дочарати стил и атмосферу Америке у првој половини прошлог века, када су културном сценом владали џез и бродвејски мјузикли.

То је доба Великог Гетсбија, прохибиције и радијских наступа врсних музичара.

Уз помоћ радијских апарата први наступи чувених џезера као и песме из популарних мјузикала „пресељени“ су из малих џез клубова у хиљаде кућа и на тај начин допрли до многобројне публике, подсећају из Филхармоније.

Тако ће Београдска филхармонија за своју публику најпре извести „Дивертименто“ Леонарда Бернштајна и покренути концертну атмосферу у ритму блуза и самбе.

А Бу, седамнаестогодишњи џез пијаниста, заједно са филхармоничарима наставиће у ритму чарлстона у Гершвиновом „Kонцерту ин Ф“.

Своју фасцинацију џезом показаће и у композицији „Ја имам ритам“ истог композитора која се данас сматра једним од џез стандарда.

Финале новогодишњих концерата биће један од омиљених комада оркестара, али и публике широм света.

Шостаковичева „Џез свита бр. 2“ донеће пријемчиве и певљиве мелодије, у којима ће се оркестру придружити и саксофони, гитара, хармоника, два клавира и мноштво перкусија.

Новогодишњи концерти Београдске филхармоније представљају идеалну прилику за „искакање“ из класичног жанра и упуштање у музичко-сценске експерименте.

 

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*