BERLIN: Ne mogu se uvoditi sankcije da bi se ruski gas zamenio američkim

0

Očuvanje jedinstva EU i SAD u vezi sa Rusijom „neće biti ostvareno ukoliko SAD budu pokušavale da svoje ekonomske interese mešaju sa spoljnom politikom“, rekao je šef nemačke diplomatije Zigmar Gabrijel.

Nastojanjem da Rusiji uvede nove sankcije Amerika dovodi u pitanje jedinstvo Vašingtona i Brisela u pogledu restriktivnih mera prema Moskvi, izjavio je ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel.

Kako je on rekao, očuvanje jedinstva EU i SAD u vezi sa Rusijom „neće biti ostvareno ukoliko SAD budu pokušavale da svoje ekonomske interese mešaju sa spoljnom politikom“, prenose ruski mediji.

Šef nemačke diplomatije istakao je da Evropska unija sama odlučuje u sferi energetike. On je nazvao nedopustivim korišćenje sankcija u cilju eliminacije ruskog gasa sa evropskom tržišta i njegove zamene američkim.

Ranije su objavljene pojedinosti američkog nacrta zakona o novim sankcijama protiv Rusije. U ovom trenutku taj dokument se nalazi na razmatranju.

Evropa je izuzetno negativno odreagovala na moguće nove američke sankcija protiv Rusije. Tako je nemačka kancelarka Angela Merkel osudila nacrt zakona uperen protiv ruskog gorivno-energetskog kompleksa, prenosi portal Vzglяd.

ruskarec.ru

POSTAVI ODGOVOR

*