Бесмислена питања на разговорима за посао: Питају да ли сте у браку, да ли имате децу, кола, стан

0

– На све то, на усменом делу су ме питали колико сам година у браку – огорчена је Весна

Разговори за посао постају све компликованији, а послодавци све захтевнији, те се све чешће дешава да у упитнику питања, попут – да ли си удата и да ли имаш децу, стоје и питања о имовинском и здравственом статусу кандидата. Бахатости послодаваца нема краја, јер ретко ко зна да због „непримерених питања“ може да се обрати инспекцији рада, поверенику за информације од јавног значаја, али и повереници за родну равноправност.

Београђанка Весна С. (34) која последњих месеци у потрази за послом и често иде на интервјуе, непријатно се изненадила када је у фирми која се бави продајом спортске опреме, добила папир са питањима.

– Међу питањима је било да ли сам удата, имам ли деце, да ли сам пушач, да ли имам своја кола и као „шлаг на торту“ да ли имам свој стан. Избезумила сам се. Шта ће њима та информација?! На све то, на усменом делу су ме питали колико сам година у браку – огорчена је Весна.

Поводом овог случаја обратили смо се Поверенику за информације од јавног значаја Родољубу Шабићу са питањем да ли фирме смеју да траже ове податке и како да станемо на пут таквој „самовољи послодаваца“.

– Ова питања су бесмислена. Свака обрада података има неки циљ, али од ког су значаја за посао поменута питања. Ова област би морала да се уреди тако да послодавци смеју да траже информације само у одређену сврху. По закону, за свако питање они који интервјуишу морају да имају писмену сагласност кандидата, и то, нажалост, обично и успеју тако што сваком понаособ траже да потпише да ће попунити упитник. Тиме, практично, кандидат нема разлога да их тужи – истиче Шабић.

Kако је објаснио помоћник генералног секретара Повереника Златко Петровић, са аспекта Закона о заштити података о личности, очигледно је да би обрада података од стране потенцијалног послодавца о томе да ли је лице које тражи запослење на пример, власник стана, да ли је пушач, да ли има децу и колико је дуго у браку, била недозвољена, јер су наведени подаци непотребни или неподесни за остваривање сврхе обраде.

– Ми смо поступали по пријави неколико пута и вршили надзор над послодавцима због чега им је било наложено да морају да промене питања која постављају онима који траже посао. Они који сматрају да су им овим нарушена права, могу да се обрате и инспекцији рада, као и Повереници за заштиту равноправности – поручио је Петровић.

Бахаћење власника фирми ипак није бесконачно јер Закон о раду забрањује било који вид дискриминације и у том случају прописује новчану казну за послодавце који прекрше забрану дискриминације.

„Новчаном казном од 600.000 до 1.500.000 динара казниће се за прекршај послодавац са својством правног лица: ако прекрши забрану дискриминације“.

Свакако није мало! Ако вам нешто не одговара, немојте да пристајете, да зарад тога што ћете можда проћи један од кругова селекције, дајете податке које, не желите, о себи. И реагујте, закон је ипак на вашој страни!

 

Телеграф

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*