Betin portal pod DDoS napadima

0

Betin portal već nekoliko dana ne radi kako treba, a razlog tome su, kako navode u novinskoj agenciji, učestali DDoS napadi sa nekoliko servera.

Za neupućene, DDoS (Distributed Denial-of-Service) su napadi sa nekada i više hiljada računara, koji imaju za cilj da dovedu do preopterećenja servera, mreže ili nekog drugog dela infrastrukture i tako onemoguće pristup njihovim korisnicima.

DDoS napade je teško sprečiti, preživeli su test vremena, jeftino se mogu iznajmiti i mogu imati dugoročne i razorne posledice.

Moderni DDoS napadi generišu ogromne količine saobraćaja pomoću botova (botnet). Botovi predstavljaju mrežu računara koji su zaraženi malicioznim softverom zbog čega haker ima kontrolu nad njima sa udaljene lokacije. Zaraženi računari rade sasvim normalno najveći deo vremena, osim kada im se zada komanda da spamuju metu. Kada prime komandu, svi računari u mreži kreću sa slanjem tačno određene vrste internet saobraćaja ka tačno određenoj meti. Sa izgrađenom mrežom botova, DDoS napade je mnogo lakše izvesti, a odbrana je teško izvodljiva bez prethodne pripreme i planiranja.

autor: VV
izvor: Beta / it-klinika.rs

POSTAVI ODGOVOR

*