БиХ: Вучић ће тражити од Додика да одустане од референдума

0

Kако преносе медији у БиХ „извесно је да само премијер Србије Вучић може наговорити Додика да одустане од заказаног референдума“

Премијер Србије Александар Вучић тражиће од председника Републике Српске Милорада Додика да одустане од најављеног референдума о Дану РС-а.

Таква је информација Ал Џазири потврђена из дипломатских извора, уз напомену како ће се Вучић у петак вече, после обиљежавања 75 година од почетка страдања Срба, Јевреја и Рома у логору Јасеновац, састати с Додиком у Бања Луци и тражити одустајање од референдума, који је најављен за нешто више од месец дана.

Након разговора с Вучићем прије годину дана, Додик је одустао од најављивеног референдума о Суду и Тужилаштву Босне и Херцеговине.

Вучић се до сада није службено изјашњавао о одржавању најављеног референдума, којим би пред грађане било постављено питање желе ли да 9. јануара буде обележаван као Дан РС-а?

Уставни суд Босне и Херцеговине раније је донио одлуку да је 9. јануара, као Дан РС-а, неуставан.

И бх. медији јављају како је „извесно да само премијер Србије Вучић може наговорити Додика да одустане од заказаног референдума“.

Преносе како би се то могло догодити већ у петак, а као резултат посете Београду заменика председника САД-а Џозефа Бајдена.
Њузвик

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*