Биковић открио зашто је био атеиста и шта га је вратило вери!

0

Један од наших најуспешнијих глумаца у иностранству Милош Биковић најрадоснији хришћански празник прославља у кругу породице, али истиче да нису одувек поштовали традиционалне вредности и духовност.

– Нисам баш одувек васпитаван у том духу. Дух атеизма је захватио и моју породицу. Сви су у породици били атеисти када сам се ја родио. Вероватно им је требала казна Божија као сто је моје рођење па да се врате вери. Шалу на страну, постепено смо сви, у потрази за коренима, почели да се враћамо традицији – објаснио је млади глумац.

Он је истакао и да се труди да често проводи време са својима, упркос томе што углавном борави у Русији због посла. Биковић се осврнуо и на веровања и на све оно што „се ваља“ када су Божић и Бадњи дан у питању.

– Не волим реченице које почињу са „ваља се“, то ми звучи некако пагански. Таква реченица у мом тумачењу подразумева слепо веровање у нешто без разумевања. Није човек способан да разуме Божије путеве у потпуности, али позван је да њима иде користећи своју памет исто колико и срце – рекао је.

Познато је и да је Милошев рођени бат духовник и његов велики ослонац, али глумац није желео да открије да ли се исповеда код њега.

– Сматрам да оваква питања треба да остану део приватности. И то најинтимније. Исповест је важна, јер човек тада смогне храбрости да изговори Богу, а и себи, а пред сведоком у виду свештеника, истине које улепшава у својој глави. Тек кад их изговори осети њихову тежину. И то не сваки пут – закључио је популарни глумац.

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*