Biković otkrio zašto je bio ateista i šta ga je vratilo veri!

0

Jedan od naših najuspešnijih glumaca u inostranstvu Miloš Biković najradosniji hrišćanski praznik proslavlja u krugu porodice, ali ističe da nisu oduvek poštovali tradicionalne vrednosti i duhovnost.

– Nisam baš oduvek vaspitavan u tom duhu. Duh ateizma je zahvatio i moju porodicu. Svi su u porodici bili ateisti kada sam se ja rodio. Verovatno im je trebala kazna Božija kao sto je moje rođenje pa da se vrate veri. Šalu na stranu, postepeno smo svi, u potrazi za korenima, počeli da se vraćamo tradiciji – objasnio je mladi glumac.

On je istakao i da se trudi da često provodi vreme sa svojima, uprkos tome što uglavnom boravi u Rusiji zbog posla. Biković se osvrnuo i na verovanja i na sve ono što „se valja“ kada su Božić i Badnji dan u pitanju.

– Ne volim rečenice koje počinju sa „valja se“, to mi zvuči nekako paganski. Takva rečenica u mom tumačenju podrazumeva slepo verovanje u nešto bez razumevanja. Nije čovek sposoban da razume Božije puteve u potpunosti, ali pozvan je da njima ide koristeći svoju pamet isto koliko i srce – rekao je.

Poznato je i da je Milošev rođeni bat duhovnik i njegov veliki oslonac, ali glumac nije želeo da otkrije da li se ispoveda kod njega.

– Smatram da ovakva pitanja treba da ostanu deo privatnosti. I to najintimnije. Ispovest je važna, jer čovek tada smogne hrabrosti da izgovori Bogu, a i sebi, a pred svedokom u vidu sveštenika, istine koje ulepšava u svojoj glavi. Tek kad ih izgovori oseti njihovu težinu. I to ne svaki put – zaključio je popularni glumac.

 

Blic

POSTAVI ODGOVOR

*