Биковић продуцент, Кустурица глуми

0

Прослављени српски глумац и продуцент Милош Биковић тренутно ради на снимању филма “Балканска међа“, који ће се бавити догађајима на Косову и представити слику рата у нашој јужној поркајни из једног другачијег, српског угла. Српски режисер Емир Кустурица одазвао се Биковићевом позиву, па ће се он појавити се као глумац у филму.

Биковић и његова продуцентска кућа „Архангел студио“ тренутно завршавају рад на филму „Балканска међа“, који говори о операцији руске војске при заузимању аеродрома „Слатина“ у Приштини. Поред Биковића, који тумачи лик српског полицајца Вука Петровића, носилац друге главне улоге биће Миодраг Мићко Радоњић, који тумачи лик припадника терористичке албанске организације ОВК. Биковић и Радоњић су добри пријатељи, колеге с класе и партнери у продуцентској кући „Архангел студио“, али су у новом руском филму, чија се радња одвија и на Косову, на супротним странама.

Биковић је нагласио и да ће се коначно у свету чути српска страна приче.

– Људи у Србији се често поларизују бирајући између А или Б, Русије или Америке. Свет има једну здраву тенденцију да се уједини. Ми треба да будемо предводници у том уједињењу. Ми нисмо о рату на Косову направили ниједан филм, а важно је да се наш глас чује. Постоји јос много тема које треба обрадити кроз кинематографију како би се промовисала Србија у свету, као што су Тесла, Пупин и други. Први и најлогичнији сарадник за нашу компанију је Русија, а надамо се и сарадњи с Немачком и Америком – закључује Биковић.

Он се у интервјуу за “Спутњик” захвалио и Емиру Кустурици што је прихватио да буде део овог великог и за нашу националну историју значајног пројекта.

-Јуче нам се на снимању придружио Емир Кустурица, који ће тумачити једну малу улогу. За мене је то велика част што је човек таквог калибра дошао да својим присуством и учешћем подржи филм. И заиста ме то много радује. То показује његову величину не само као уметника него и као човека, што се одазвао једној младој продуцентској кући, младим колегама и што нас је подржао. Неизмерно сам му због тога захвалан – истакао је Биковић.

Премијера филма планирана је почетком идуће године.

Srbin info

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*