Биљана Србљановић: „Не идем у војску, Вулине пољуби ме у дупе!“

0

Она је, видно изреволтирана, послала јавну поруку Вулину, у којој је имала шта да каже!

Поводом саопштења министра одбране Александра Вулина, да би жене у Србији узраста млађег од 50 година морале да прођу обавезну обуку за давање прве помоћи и поступање у ванредним ситуацијама, огласила се и драмска списатељица Биљана Србљановић.

Она је, видно изреволтирана, послала јавну поруку Вулину, у којој је имала шта да каже!

Оно што је написала на свом Фејбук профилу, преносимо вам у целости:

„Уме ли неко овом болеснику да објасни да он може мами својој нешто да одлучи, да истом приликом може да ме пољуби у гузицу у стразбуру, пре него што ме натера да улазим у било какву присилну војну обуку, као и да се обавести да је, још и његова генерација и десетине пре ње, већ имала обавезну предвојничку обуку са све курсем прве помоћи, све до факултета. или је и тада био чорав, па су га ослободили полагања и тих предмета у средњој и тих испита на факсу?

Да ли се морон сећа да смо, још као деца, морали да пуцамо на стрелишту, да фингирамо дављење пластичних лутака и полаземо преповијање завојима и да нам је то било спектакуларно безначајно знање и вештина приликом сваког од четири рата чијем изазивању је лично допринео? такође, да ли болесник зна колико би коштало ово замишљено присилно привођење жена, или како он назива „дама“, у реализацију његових влажних снова о жени у униформи која даје уста на уста прву помоћ приликом следећег рата са целим светом, које је уобичајавао изазивати? хоспитализујте вулина и то у цивилну болницу. на војну не би смео имати право, јер је од служења војног рока бежао као мала пичка, па га сада, са скоро педесет, стигла криза приговора савести.

Ја у његову јединицу не идем ни мртва.

НОТА БЕНЕ: и зашто би, уопште, само жене морале пролазити некакву војну обуку прве помоћи? шта је то, женски посао, он да гађа, она да превија? да ли вулин има свест о томе шта је родна дискриминација и да је модел косовке девојке која нариче над мртвима постоји само још у античкој трагедији? није женино да вида ране ратнику, поготово ако је тај ратник спреман да се ретроактивно прави да је чорав да би избегао регрутацију, све вичући „напред јунаци“ уместо „за мном, војско, идем прво ја да гинем“ – навела је Србљановић.

Подсетимо, пре само два дана, Вулин је најавио ову војну обуку као обавезну, истичући да су и мушкарци и жене у Србији равноправни у свему, па и када је у питању одбрана земље.

 

 

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*