Биљана Србљановић тужи Тању Бошковић. Ево и зашто

Тања Бошковић изјавила је да не воли и не поштује рад познате дамске списатељице Биљане Србљановић

0

Тања Бошковић изјавила је да не воли и не поштује рад познате дамске списатељице Биљане Србљановић јер је схватила да се она служи плагирањем.

Тешке оптужбе глумица је изрекла гостујући у емисији “Лични став“, када јој је водитељ поставио питање како је могуће да неко ко воли руске класике и мисли да их разуме, а не воли Србљановићкине драме. Тања је без задршке рекла да је пре неколико година читала једно Биљанино дело и да је тада схватила да је оно украдено од другог писца.

“Имам право да ми се нешто не допада. Са Биљаном Србљановић имам један потпуно лични став. Прочитала сам драму која је настала много пре једне њене драме и онда схватила да је њена драма плагијат. И саблазнила сам се! Ту сам се зауставила и рекла: “Не, не, не, ту нешто није у реду“. То је већ питање морала, а у то не бих да се мешам”, била је оштра Бошковићева, преноси портал Свет.

Када је чула шта је Тања изјавила, Србљановићева је написала следеће на Фејсбуку:

“Скоро па две пуне деценије трпим свакојаке бљувотине и увреде са страница разних таблоида, али ми још нико никад није рекао да крадем и плагирам драме. Пошто је та ствар много лако доказива, приморана сам да одустанем од свог принципа да се не вучем по суду за лажи по новинама, те да овог пута ипак поднесем тужбу. Па нек се лепо објаснимо за пар стотина хиљада динара. Ствар је иначе таква да је терет доказивања на оном ко је оклеветао, да тужени мора да се одазива на рочишта, а да ја не морам ништа, па ни да платим судске трошкове, којих ће бити много. Него само лепо седим гајби и чекам објашњење како сам ја то кога и када плагирала. И после за ту лову да идем да лакирам нокте једно десет година и с осмехом се, једном недељно, сећам дана кад сам одлучила да не више не допуштам да ме малтретира баш свако”.

Биљана је затим појаснила да неће тужити новине које су пренеле Тањине изјаве, већ само њу:

“И не, не тужим новине, него ону што је за новине говорила. Више ми се допада да ми лично плаћа, од пензије. Па да се сећа”.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*