Bivši načelnik vojne bezbednosti General Tomić: Hapšenje Mladića je izrežirano!

0

Hapšenje generala Ratka Mladića u selu Lazarevo kod Zrenjanina bila je najobičnija nameštaljka i predstava za medije! Mladića su agenti srpske tajne policije uveče doveli u selo Lazarevo kod Zrenjanina i onda ujutro izrežirali hapšenje!

Ovu šokantnu tvrdnju iznosi general Aco Tomić, bivši načelnik Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije. Tomić kaže da je čitava akcija Mladićevog hapšenja, koje su 2011. godine izveli operativci Bezbednosno-informativne agencije (BIA), bila samo puka ‘predstava za narod’ i da za to postoje čvrsti dokazi!

‘Izgubljeni snimak’

General Tomić navodi da je više puta saslušavan zbog optužbi da navodno pomaže Mladićevo skrivanje.

– Iz svih tih saslušanja zaključio sam da oni o Mladiću ništa ne znaju. Naravno, ja nisam bio voljan da im pomognem. A ono Mladićevo hapšenje bila je predstava za narod. Ni baka iz komšiluka u to nije verovala, pa je na televiziji izjavila: „Sinoć su ga doveli, a danas uhapsili.“ Ali dogodio se maler, taj snimak se negde „zagubio“ – rekao je Tomić u intervjuu za nedeljnik ‘Ekspres’, dodajući da je sa generalom i danas u kontaktu:

– Čujem se sa Mladićem. Doći će on iz Haga. Nadam se tome…

Povodom ovih Tomićevih tvrdnji pozvali smo Darka Mladića, sina generala Ratka Mladića, koji nije bio raspoložen za priču.
– Zaista ne bih komentarisao Tomićevu izjavu o hapšenju mog oca – kratko je poručio Darko Mladić.

Advokat Toma Fila, jedan od branilaca predsednika Srbije Slobodana Miloševića u Hagu, na drugoj strani naglašava da se Mladićevo hapšenje nije desilo onako kako Tomić tvrdi.

– General je nađen u kući svog brata. Bio je naoružan. Ipak, nije se suprotstavio hapšenju, nije pružao otpor onima koji su došli da ga uhapse, niti je pokušao da izvrši samoubistvo… – podvlači Fila.

Teška sramota

Njegov kolega, advokat Borivoje Borović, međutim, smatra da je Tomić u pravu u svojim tvrdnjama.

– Tomić ima dobro obaveštene izvore. Bili smo svedoci tog navodnog hapšenja generala. Mladić se sakrio iza vrata sa pištoljčićem koji nije ni pokušao da upotrebi. Zašto je imao oružje? Pištolj je bio prazan, predstava je bila kompletna, a general je doživeo veliku sramotu i sam je zaslužan za to… – zaključuje Borović.

Državna verzija hapšenja

Kako je zvanično saopšteno, 26. maja 2011. u prepodnevnim satima uhapšen je Ratko Mladić u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Navodno, skrivao se pod lažnim imenom Milorad Komadić. Ovu informaciju prvi su javili hrvatski mediji, da bi potom tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić potvrdio hapšenje na vanrednoj konferenciji za medije.

Znam sve o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića

Aco Tomić je u intervjuu za ‘Ekspres’ rekao i da zna sve o političkoj pozadini ubistva Zorana Đinđića, ali da to više nikoga u Srbiji ne interesuje.

– Slagao se s tim ili ne, izvršioci su pravosnažno osuđeni, a za Srbiju je ostala nepoznanica zašto je trebalo da strada Đinđić. Imao ja informacije ili ne, to pravosuđe ne interesuje. Najlakše je bilo da pozadinu ubistva činimo Vojislav Koštunica i ja. Kad sam u Specijalnom sudu želeo bilo šta da kažem o tome, predsednica veća Nata Mesarović me prekidala govoreći da to pitanje nije postavila. Jedino rekonstrukcija istrage može dati potpun odgovor na nerešena pitanja – podvukao je Tomić.

 

 

Intermagazin

POSTAVI ODGOVOR

*