Бивши сарадници оплели по Јанковићу: „Саша неморалан си“

0

Саша Јанковић, лидер ПСГ-а, не зна где удара

Након што се у недељу увече појавио у Пећинцима, његови дојучерашњи сарадници су му поручили да је неморалан и да је тамо ишао само да се слика. Kритике га нису претерано погодиле, те је јуче отворено ушао у сукоб и поново осуо паљбу по Демократској странци.

Наиме, лидер ПСГ-а се у недељу увече појавио у Пећинцима и оценио да локални избори који су одржани у тој општини нису били слободни. Тај његов потез, након што је бојкотовао изборе, наишао је на осуду његових дојучерашњих сарадника.

– Kада јавно изјавиш да бојкотујеш, онда бојкотујеш. Не идеш после касно по подне тамо где се закувало да би те сликали – навео је на Твитеру академик Душан Теодоровић, један од оснивача ПСГ-а, а сличан став имао је и Зоран Божанић, некадашњи члан Јанковићевог покрета.

– Све је мучно у вези са овим изборима. Много је тога било очекивано. Мени је, после свега, врхунац овог неморала долазак СЈ, да се на крају приче и он слика. Да журка не прође без њега. Уместо да је учествовао или часно подржао демократског кандидата када је то требало – навео је Божанић.

Шутановац: Охрабрујући резултати ДС-а

Демократска странка освојила је у просеку 14,28 одсто гласова бирача на локалним изборима у четири општине у Србији, изјавио је јуче лидер ДС-а Драган Шутановац, наводећи да ће ДС поднети више приговора на гласање у Пећинцима. Он је рекао да је ДС учешћем на изборима остварио солидан и охрабрујући резултат у изборним условима за које каже да су били веома тешки. Захвалио је странкама које нису учествовале на изборима, а подржале су ДС, као и странкама које нису учествовале, а нису се оглашавеле.

– Али не могу да изразим захвалност, поготово не онима које смо ми подржавали пре шест месеци на председничким изборима, који нису разумели да људи који су пре шест месеци стајали на штандовима не би ли Србија добила бољег председника републике, они нису добили узвратну подршку – казао је он и додао да је та странка очигледно резултатима на локалним изборима показала да је друга странка по снази у целој Србији, након СНС-а.

Чини се да оштре критике нису нимало утицале на Сашу Јанковића, који је јуче по ко зна који пут оплео по Демократској странци!

– На Твитеру Пећинци јуче „горе”. Судбоносна битка Давида и Голијата, занос… ПСГ хитна мобилизација, у помоћ одбрани слободе воље. Тамо пусто, сем стража СНС-а. Ми убедљиво најбројнија група на улицама, сатима. Избори? Неко силом победио, неко учествовао. ПСГ није из те приче – навео је Јанковић на Твитеру, а на његову објаву реаговали су глумац Бранислав Трифуновић и доцент на Факултету музичке уметности Зоран Божанић, некадашњи члан ПСГ-а.

– Мало је рећи! СНС саопштење – навео је Трифуновић на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер.

– ПСГ константно себе разара изнутра. Њима непријатељи нису потребни. Чему ово, после свега? – додао је Божанић.

Маркетиншки стручњак Небојша Kрстић је поручио да лидер ПСГ-а омаловажава учешће ДС-а на локалним изборима.

– Саша Јанковић, по свему судећи, не разуме да на председничким изборима не би добио ни петину освојених гласова без ДС-а. Сада на увредљив начин омаловажава учешће ДС-а на локалним изборима. С једне стране, то је лицемерно и некоректно, а с друге стране је демонстрација нескривене Јанковићеве потребе да девастира идеју избора као демократске институције. Ниједна озбиљна странка не би остала нема на увреде каквима Јанковић обасипа Демократску странку. Ако у ДС-у постоји још неко ко разуме основне постулате демократије и пристојности, одговориће му онако како заслужује – навео је он

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*