Блиц: Тајни састанак четири лидера опозиције

0

БЕОГРАД, 9. августа – Четворица опозиционих лидера – Саша Јанковић (ПСГ), Драган Шутановац (ДС), Борис Тадић (СДС) и Вук Јеремић – тајно су се састали у уторак поводом сарадње и заједничког наступа на београдским изборима, пише данашњи „Блиц“ позивајући се на више неименованих извора.

„Већ дуго постоји идеја да се опозиција уједини, ово је први састанак на којем су била сва четворица. Сели су и разговарали о могућностма. Било је речи о томе да сви изађу заједно, али ништа конкретно није договорено“, наводи неименовани саговорник београдског листа.

Како је исти извор рекао, план је да се четворица опозиционих лидера виде у другој половини августа и тада договоре више.

„Блиц“ наводи да је састанак у уторак био први након скоро месец и по дана, иако је, како напомиње, током претходних недеља било речи о томе да је опозиција близу договора о заједничком наступу.

Како „Блиц“ пише, Шутановац и Тадић су се састали и дан раније, али ни на том састанку није било конкретних решења, већ су уопштено причали о сарадњи.

„То све делује лепо оствариво када необавезно ћаскају, али несугласице настају када се дође до конкретних ствари, попут распореда кандидата на одборничкој листи или код носиоца листе, који би највероватније требало да буде кандидат за градоначелника“, каже саговорник београдског листа.

Демократе су, сазнаје „Блиц“, против тога да Јеремић буде на листи, али је Јанковић тај који на томе инсистира, те је, како наводи неименовани извор листа, Јанковић тражио да састанку присуствује и Јеремић, иако првобитни договор није био такав.

Блиц, Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*