Блиц: Влада Србије помаже мигрантима да покрену бизнис и купе кућу

2
Влада Србије донела је уредбу о програму подстицаја за мигранте у 2017. години којом је предвиђено да се из буџета издвоји 320 милиона динара да би се побољшали услови живота тим људима, пише Блиц у данашњем издању.

Kако лист наводи, то практично значи да ће породице миграната моћи да добију од 200.000 динара, колико је предвиђено за покретање сопственог бизниса у пољопривреди или занатству, до 1.400.000 динара колико је држава спремна да финансира куповину и адаптацију сеоског домаћинства да би им се обезбедио кров над главом, док су у расељеништву.

За новац из републичког буџета конкурисаће локалне самоуправе које ће процењивати који ће вид помоћи мигранти добијати.

Према сазнањима Блица, Влада Србије се определила за такав начин побољшања услова живота јер је очигледно да решавање њиховог избегличког статуса у Србији може да потраје дуже него што се процењивало.

Позивајући се на неименовани извор, лист је навео да због рестриктивне политике за пријем миграната у ЕУ њихов број у Србији расте па је Влада одлучила да тим људима пружи хуманије услове живота, а процењено је и да је то дугорочно јефтиније за државу јер ће мигранти зарађивати за живот, што сада није случај.

Бета

2 КОМЕНТАРА

  1. E zbog ovog „podsticaja“ Vlade Srbije Sorosevim migrantima, A Vucic moze da zaboravi na moj glas !! Glasacu, inace, za onog kandidata koji decidno kaze da ce ove islamske propalice proterati u najkracem roku !!

  2. Ljudi, ovo [..Vlada Srbije pomaže migrantima da pokrenu biznis i kupe kuću ..] je vise nego dobar razlog da se ne glasa za Vucica !! A i termin donosenja ovakvog zakona nije mogao biti bolji :))) !!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*