Blic: Vlada Srbije pomaže migrantima da pokrenu biznis i kupe kuću

2
Vlada Srbije donela je uredbu o programu podsticaja za migrante u 2017. godini kojom je predviđeno da se iz budžeta izdvoji 320 miliona dinara da bi se poboljšali uslovi života tim ljudima, piše Blic u današnjem izdanju.

Kako list navodi, to praktično znači da će porodice migranata moći da dobiju od 200.000 dinara, koliko je predviđeno za pokretanje sopstvenog biznisa u poljoprivredi ili zanatstvu, do 1.400.000 dinara koliko je država spremna da finansira kupovinu i adaptaciju seoskog domaćinstva da bi im se obezbedio krov nad glavom, dok su u raseljeništvu.

Za novac iz republičkog budžeta konkurisaće lokalne samouprave koje će procenjivati koji će vid pomoći migranti dobijati.

Prema saznanjima Blica, Vlada Srbije se opredelila za takav način poboljšanja uslova života jer je očigledno da rešavanje njihovog izbegličkog statusa u Srbiji može da potraje duže nego što se procenjivalo.

Pozivajući se na neimenovani izvor, list je naveo da zbog restriktivne politike za prijem migranata u EU njihov broj u Srbiji raste pa je Vlada odlučila da tim ljudima pruži humanije uslove života, a procenjeno je i da je to dugoročno jeftinije za državu jer će migranti zarađivati za život, što sada nije slučaj.

Beta

2 KOMENTARA

  1. E zbog ovog „podsticaja“ Vlade Srbije Sorosevim migrantima, A Vucic moze da zaboravi na moj glas !! Glasacu, inace, za onog kandidata koji decidno kaze da ce ove islamske propalice proterati u najkracem roku !!

  2. Ljudi, ovo [..Vlada Srbije pomaže migrantima da pokrenu biznis i kupe kuću ..] je vise nego dobar razlog da se ne glasa za Vucica !! A i termin donosenja ovakvog zakona nije mogao biti bolji :))) !!

POSTAVI ODGOVOR

*