Bobiška se javlja iz Kanade: Dobio sam državljanstvo, sad slobodno hodam ulicom

Boban Stojanović, poznati gej aktivista, napustio je Srbiju prošle godine, jer, kako je rekao, nije mogao slobodno da hoda ulicom.

0

On je iz zemlje otišao sa svojim partnerom Adamom jer, kako je tada rekao, nije dobio niti jednu informaciju šta se desilo sa huliganima koji ga napali ni mesec dana nakon napada.

Gej aktivista redovan je na društvenim mrežama, svakodnevno kači statuse i slike. Tako je pre dva dana pored fotografije njega i njegovog partnera napisao:

– Ove dve mede imaju status izbeglica. Kanadske vlasti su nas uzele pod zaštitu na osnovu 23 strane taksativno nabrojanih slučajeva nasilja koje smo doživeli, a koji nisu rešeni. Pljuvanja, dobacivanja, ponižavanje niti diskvalifikacija bilo koje vrste nije navedena, samo ono za šta postoje dokazi, ništa na časnu reč. Prepoznao sam čoveka koji me je tukao, ali ne očekujem ništa.

000bo

– Možemo mi našoj zemlji da budemo korisni i odavde. Da iskustva iz nje delimo drugima: kako počinje rat, kako nepoštovanje vodi u bedu i kako ćutanje srozava društvo. I uvek ćemo pomenuti snagu dobrih ljudi – napisao je poznati srpski gej aktivista.

KURIR

POSTAVI ODGOVOR

*