Bojan Brkić: FBI je uneo neizvesnost u američke izbore!

0

Gost Jutarnjeg program RTS je Bojan Brkić urednik spoljnopolitičke redakcije RTS

Ambasadori svojim izjavama šalju poruke našim građanima

– Kod nas u zemlji postoji tradicija da se toleriše ambasadorima da izgovaraju više od onoga što bi im se dozvolilo u nekoj drugoj i većoj zemlji; ovih dana su nam govorili da li možemo da sedimo na dve stolice između istoka i zapada? Ja ne bih da ulazim u njihove ocene, oni to ne rade zato što su dokoni, jer očigledno oni time šalju neke poruke našim građanima. Oni i jesu tu da bi prenosili statove svojih vlada našoj vladi.

Novi „hladni rat“

– Deo nove hladnoratovske retorike su ti napadi Amerike na Rusiju, vezano za Siriju, jer se zna da su Ameri glavna vojna alijansa. I to su čiste provokacije.

„Evropski put“ Srbije

– Svaka odluka Brisela bila je politička, u našem slučaju postoji problem sa poglavljem 35 koje nas koči u daljem napretku, ali same članice EU ne žele nove članove koji će im samo stvarati dodatni teret i obavezu, jer i sami imaju dosta problema. Francuska je uvela referendum za nova proširenja EU. Ja mislim da mi moramo da ne mislimo samo na krajnji cilj, nego i na put dolaska do tog cilja, i da našu zemlju napravimo boljim mestom za življenje.

Američki izbori

– U Americi se desio preokret, kada se mislilo da će izbori da budu čisto pro forme, umešao se FBI i ponovo otvara istragu o tome, sad se prednost Hilari topi, mislim da će biti dosta neizvesno i zategnuto, Hilari najavljuje da ima neke interesantne podatke o Trampu, pa biće to svakako jako interesantno ispratiti.

Patriot

POSTAVI ODGOVOR

*