Bojović: Vučić neće pustiti SNS, Nemanjinu ni tajne službe

0

Aleksandar Vučić će za jedan dan i zvanično napistiti mesto premijera i preuzeti dužnosti predsednika. Novinar Njuzvika Želimir Bojović veruje da će promena na premijerskom mestu biti samo personalna, a da će Vučić i dalje svakog dana, u ranim jutarnjim satima, mislima odlaziti u vladu. Ističe da on neće „pustiti“ SNS, Vladu, ali ni tajne službe.

Na poslednjoj sednici Vlade kojom je predsedavao, Vučić je ministrima poklonio knjige iz svoje lične biblioteke. Bojovič je gostujući u Novom danu rekao je cilj ovakvog gesta želja odlazećeg premijera da se mediji bave time šta je kome poklonio i napisao i da iz toga izvlače paralele.

„Mislim da on beskrajno uživa da svaki dan smišlja nešto zabavno za medije i čime bismo se mi bavili. Da je to jedan od poteza premijera koji je bio zatajan, to bi izazvalo neku vrstu pažnje. Ovako kada ga imate svaki dan u medijima, to je nebitno. To je teatar i za mene je beskrajno dosadno posle svih ovih godina“, kaže Bojović.

Kod Vučića je to između sedmog i osmog razreda osnovne škole, što se humora i šarma i inteligencije tiče.
Dodaje da sva priča odlazećeg premijera o uspesima Vlade, pada u vodu kada se sagledaju neke stvari. Prva od njih je korupcija.

„Prvo je pitanje korupcije, ključno je šta je ova zemlja uradila po tom pitanju. Druga stvar, ako razgovarate sa ljudima i vidite kako se cene kreću, apsolutno je stanje nepromenjeno. I treća ključna stvar je priča o tajnim službama i na sve ono što bi smo o tome saznali. Kada bismo otvorili dosije učinili bismo ovu zemlju pristojnijim. Da ne govorimo o sudstvu. Vi možete da izađete iz Nemanjine 11, ali da li je društvo pristojnije – nije i vlada Aleksandra Vučića je za to odgovorna“, ističe gost Novog dana.

Govoreći o budućem premijeru, Bojović smatra da je najizvesnije da to bude Ivica Dačić, ali dodaje da je s obzirom na nepredvidivost Vučića moguće da to bude i „neko šesti“.

Odlazeći premijer je gostujući na TV Pink u ponedeljak uveče rekao da ga nijedna televizija nije zvala da gostuje posle pobede na predsedničkim izborima. Gost Novog dana kaže da bi Vučić poslao jasnu poruku da je želeo negde da gostuje.

Vučić će koordinirati sve tajne službe, a to što će Gašić sedeti na tom mestu je smao da znamo ko prima platu i kome donosite poštu.
„Imate čoveka koji kaže: ‘Mene niko nije zvao’. On se medijima više bavi nego mediji njime. Mi to svi znamo, ali već koliko godina perpetuiramo istu priču, a jedini koji se naslađuje i ovog jutra je Vučić“, kaže novinar Newaweeka.

On smatra da budući predsednik države neće ponoviti istu grešku kao Tomislav Nikolić i Srpsku naprednu stranku prepustiti nekom drugom, iako je ranije takav potez svog prethodnika hvalio kao vrhunski demokratski čin.

„On neće pustiti SNS. Svi smo svesni da on neće pustiti ni Nemanjinu 11 i plus kaže da neće pustiti ni tajne službe. I na to mesto će postaviti čoveka za koga svi znamo da, ne da više nije trebalo da bude ministar, on nije smeo da bude u javnosti. Cinizam je da se kaže da je izdržao godinu i po bez javne funkcije, kao da smo mi obavezni da mu damo javnu funkciju. I Bratislav Gašić sada kaže da više nije član SNS. I zamislite da mi poverujemo kada on kaže da će biti apolitičan. To je potpuni teatar i groteska, ali to ima cenu po samog Vučića“, rekao je Bojović.

 

 

 

N1

POSTAVI ODGOVOR

*