БОРА ЂОРЂЕВИЋ: Свирали смо због савести и патриотизма

1

ОДЛУЧИЛИ смо да свирамо из чисто патриотских разлога. Вучић, Дачић и други, конкретно раде за Србију, а у захтевима опозиције видимо искључиво жељу за влашћу. Не желимо да свирамо за „жуте“, који су продали Косово будзашто! Не желимо да свирамо за ону што шамара несрећника са Косова. Част нам је да делимо бину са јунацима са Кошара. Савест нам налаже да певамо за Србију.

Овако су у ексклузивној изјави за „Новости“, коју су потписали сви чланови рок групе „Рибља чорба“, Бора Ђорђевић и његови музичари објаснили разлоге због којих су се одлучили да прихвате позив да свирају у петак на митингу „Будућност Србије“ у Београду.

Легендарна група наступ је почела песмом симболичног назива „Радићу шта год хоћу“, и Бора је практично овим стиховима послао поруку бројним критичарима због одлуке да наступи на митингу.

– Видим да сте допутовали одасвуд. Драго нам је да овде свирамо за будућност Србије – поручио је Бора, и наставио са хитовима „Ја ратујем сам“, „Једино моје“, „Да тебе није“, „Рокенрол за кућни савет“, „Немој да идеш мојом улицом“…. Из масе су се чули повици „Ацо, Србине“ и „Боро, Србине“. Ђорђевић је наступ завршио поруком „Косово је Србија“.

Концерт који је претходио званичном делу митинга „отворио“ је Аца Лукас и то поруком да је он данас Александар Вуксановић, који има право да пружи подршку Вучићу и да је први пут на некој бини а да није „главни“:

– Драго ми је што сам предгрупа највећем човеку у Србији. Како је добро звати се Аца и стајати испред оволико људи – рекао је Лукас, а затим низао хитове „Волиш ли ме“, „Ђурђевдан“, „Сањам да си ту“, „Кап кише у океану“, „Сунцокрет“, „Сањам“… Лукас је наступ завршио песмом Митра Мирића симболичног наслова „Не може нам нико ништа“:

– Певаћу за Србију увек – поручио је на крају Лукас.

После говора председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и осталих ученика, на бину је требало да изађе Оливер Мандић.

Он је уочи митинга поручио да је најмање што може да учини у тренутку кад је наша земља нападнута са свих страна, да изађе пред људе који су се окупили у Београду:

– Верујем да у овом тренутку сви морамо да будемо на линији одбране земље и испунимо нашу патриотску дужност – рекао је Мандић, који је истакао да се међу првима учланио у СНС.

 

СЕРГЕЈ ИЗГУБИО ОПКЛАДУ, МАНДИЋ ПЕВАО

МАНДИЋ није могао да не реплицира на коментар лидера ПСГ Сергеја Трифуновића, који је на свом твитер-налогу написао: „Ако Оливер Мандић запева и засвира уживо, потписујем за СНС“:

– Сви који су се кладили да нећу певати, изгубиће.

Оливер Мандић, фото Н.Фифић

Иначе, међу окупљенима били су и чланови породице недавно преминулог певача народне музике Шабана Шаулића. Присутни су били Шабанова жена Гордана и син Михајло са супругом.

Новости

1 КОМЕНТАР

  1. MITING PUSTIH ŽELJA!
    Boro iz sveg glasa, koga imaš, pevaj vođi, za uzvrat, osim zadovoljstva, dobićeš sendvič i votku. Vođe SNS su dobroćudni i blagodetni, oni ne vrše mobing onima koji odbiju da idu na miting. Građani jedva čekaju, sa sendvičem i flašicom vode u ruci, da odu u Beograd na miting. Tamo će čuti nove uspehe vođe, kako dobro i bogato žive, koliko fabrika je pustio i da nema nezapošljenih, a to sve već su čuli i dosadilo im je da slušaju ponovo. Epilog se dešava kući, kada se vrate iz Beograda, deca traže pare i hleba, žene takođe, a sendvič je već pojeden, ali zato je bio samo jedan od milion mitingaša. Tu padne i po neka psovka, a kome? Zna se…

    Veličanstven miting, ohrabrujuće vesti sam čuo čini mi se da sam sit sreće, nadanja i rečenog za budućnost. Nisam bio prisiljen na prisustvu na mitingu, jer je u pitanju “Budućnost Drbije”, pojeo sam sendvić i popio vodu, a opet gladan. Kada stignem kući, jer sam na putu, ako su gladni ukućani, šta da im kažem. Čuo sam ohrabrujuće i čak neverovatne vesti, al’ muka mi je od svega toga. Na žalost, te priče koje sam čuo ispred zgrade Skupštine, slušam već sedam godina, a živim sve gore, nesnalažljiv sam. Otimao mi penziju, mada ona rasla no ikada više, povećao PDV sa 18 na 20%, penzija za njegovu vladavinu porasla 7,5%, a troškovi života iznad 20%, inflacija, plus zadužio je zemlju za dvanaest milijarde evra plus krediti Kine i Rusije, pa živi bogato i bezbrižno, kako? Nisam se snašao, nisam progresivan, klimoglavac ni poltronski nastrojen. I neka trpim, a decu kažnjavam što i ona trpe još gore nego ja, a navijam za “Sve narodnu satisvakciju-SNS”. Miting je veličanstveni sa milion učesnika, a za uzvrat da im se milion želja ostvare i ΛV maestralno gradi svoj kul(t) ličnosti. Na kraju mitingaši će shvatiti da su niko i ništa, a vlasnik zemlje nametnuo svoj kul(t), a tek hvalospevi i bajkolaži na pretek. Penzije ponovo će rasti, veće no ikad, trudi se da ujedini Srbe, a do sada ih razjedinjavao na one koji se slažu s njim i one druge koji se ne slažu u svemu s njim i nazivani su fašistima.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*