Бошко Обрадовић: Без Мила Ђукановића не би било Српске напредне странке

0

ИЗА ВУЧИЋЕВЕ СПОЉНЕ ПОЛИТИКЕ СУ – ВУЧИЋЕВ БИЗНИС И ПРАЊЕ ПАРА

КАДА Александар Вучић отвара нову страницу односа са ХДЗ-ом или Едијом Рамом иза тога увек стоји пословна комбинација, али не у економском интересу Србије већ у искључивом личном интересу Александра Вучића и његовог окружења.

Када у Србију доводи Тениса – то је онда дуг Ангели Меркел и ко зна која додатна лична пословна комбинација. Слично је када је у питању извоз оружја или већ традиционални посао за личне комбинације свих режима – путно асфалтирање у Србији, које је Вучић поверио Звонку Веселиновићу.

Посебно треба испитати токове новца који од стране Владе Србије и СНС иде страним лобистичким кућама попут британског „Bell Pottingerˮ-аили који је Вучић послао породици Клинтон као подршку председничкој кампањи Хилари Клинтон.

Врхунац овог политичко-пословног круга пријатеља Александра Вучића свакако је Мило Ђукановића, који има огромну улогу у формирању и финансијском одржавању СНС-а. Без Мила Ђукановића не би било СНС-а. Сада Вучић ту услугу враћа Ђукановићу кроз подршку монтираним процесима у Црној Гори у вези са измишљеним државним ударом на дан избора. Вучић је ту спреман да жртвује и српске држављане који су лажно оптужени од стране црногорског тужилаштва.

Међутим, ту није крај овој вишегодишњој чврстој коалицији између Ђукановића и Вучића. Главна поента ове коалиције је у обезбеђивању безбедности за породицу Ђукановић и њихово богатство. Улога Вучића је да – пошто то више није могуће нигде на свету – ту безбедност Ђукановићу обезбеди у Србији.

Мило Ђукановић већ дуже време нема где да побегне и опере опљачкане паре у Црној Гори, па му логистику за то у Србији пружа Александар Вучић. Један од главних начина за прање Ђукановићевих пара јесте управо пројекат „Београд на водиˮ, у коме су страни инвеститори само маска за прање Ђукановићевих пара.

Овде посебно треба испитати улогу Владимира Бебе Поповића и Вучићевог кума Николе Петровића. На тај начин је Србија постала држава која пружа заштиту једном од највећих балканских криминалаца.

Када ствари сагледамо из овог угла, са Вучићеве главе спада лажни ореол борца против криминала и корупције, поштењачине који је сва своја интересовања посветио бризи за добробит Србије, и добијамо једну потпуну другу слику која мора бити забрањена за јавност како би се и даље стварала лажна слика о новом највећем сину свих народа и народности.

Зато позивам Александра Вучића на директан ТВ дуел на коме ће јавности објаснити све своје политичко-пословне комбинације: од ХДЗ-а и Едија Раме, преко Тениса, Британаца и Хилари Клинтон, до Звонка Веселиновића, Николе Петровића и Мила Ђукановића.

(изјава Бошка Обрадовића, председника Српског покрета Двери)

Факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*