БОШКО ОБРАДОВИЋ: ДА ЛИ ПОРОДИЦА ВУЧИЋ ИМА СЕДАМ НЕКРЕТНИНА У СВОМ ВЛАСНИШТВУ У БЕОГРАДУ: ДА ИЛИ НЕ?

0

Реаговање поводом гостовања председника Србије у јутрошњим вестима РТС.

Колико је председника Србије Александра Вучића заболела истина, најбоље говори његово ненајављено гостовање у првим јутарњим вестима на РТС – јутрос у 8 часова. Иако је ово ванредно гостовање замаскирао причом о сусрету са Ангелом Меркел и новим најавама да ће признати независно Косово у току ове године јер то тако мора на путу Србије у ЕУ, ипак је главни разлог његовог доласка био да одговори на моје гостовање у синоћној емисији „Упитникˮ на РТС.

У поменутој емисији, уз невиђену опструкцију водитељке и двојице присутних сателита власти, покушао сам да изнесем широј јавности непознат податак да породица Вучић у Београду располаже са седам некретнина у свом власништву – збирно 786 квадрата у укупно процењеној тржишној вредности од милион и 160.000 евра.

Један стан се води на Александра Вучића, други на његову бившу жену, трећи на његову садашњу жену, четврти на оца, пети на мајку, шести на брата, плус породична кућа у Јајинцима као седма некретнина која се води такође на оца. Која породица у Београду је могла за последњих 25 година да заради за седам некретнина? Коју плату је примао Александар Вучић и чланови његове породице за сво ово време да би ово могли да имају?

Да ли је ово крунски доказ да се породица Вучић обогатила од бављења политиком, иако Александар Вучић никада ништа није радио у животу сем што је био на државној плати? Зашто се избегава доношење обећаног Закона о испитивању порекла имовине којим би се овакве ствари испитале и свима била одузета незаконита стечена имовина за коју не могу да докажу порекло?

Интересантно је да је председник Вучић поранио у јутарњи дневник РТС и да би отворио још једно интересантно питање – проблем породичног насиља, негирајући да је тукао своју супругу, иако га то нико није питао. Српска пословица каже да где има дима – има и ватре. Притом, није негирао оно што јавност већ зна: да су градоначелник Београда Синиша Мали и народни посланик са листе СНС Маријан Ристичевић пријављени од стране својих супруга за физичко насиље у породици.

Притом, Александар Вучић ниједном није поменуо ни моје име ни Двери, иако се све време бавио нашим наступом у синоћњој емисији. Као што још увек није одговорио на позив на директан ТВ дуел који избегава већ пуних шест година. Лако је гостовати у намештеним емисијама, без саговорника који другачије мисли и поставља незгодна питања. Лако је бити мангуп кад имаш све државне финансије, медије и полицијске методе у својим рукама.

Највећи скандал на овим градским изборима у Београду је управо тај: зашто се Александар Вучић, као носилац листе СНС, није појавио нити у једној емисији и учествовао у дебати са другим учесницима на изборима? Оно што се сада са сигурношћу може рећи јесте да је Александар Вучић свестан да први пут када изађе на ТВ дуел – пада са власти.

Информативна служба Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*