Бошко Обрадовић избацио Русију из председничког програма!

0

Двери наводе да је доношење Закона о пореклу имовине свих политичара и тајкуна једна од кључних ствари и да ће се за то, као председник Србије, залагати Бошко Обрадовић.

На америчкој телевизији Н1 Бошко Обрадовић, лидер Двери и председнички кандидат, представио је свој председнички програм.

У прогласу „Да живимо као људи“ је наведено и да ту спада и заустављање дводеценијске пљачке Србије од стране страначких паразита и домаћих и страних мафијаша и да ће казне за злоупотребу државног положаја бити ригорозне.

„Економија ће бити у служби отварања нових радних места у домаћој производњи а српски предузетник и пољопривредник долазе у први план“, наводи се у прогласу.

Смањићемо порезе и доприносе на зараде запослених, а новоотворене фирме биће ослобођене плаћања пореза у првим годинама рада, навеле су Двери. Србија ће младим брачним паровима обезбедити најповољније стамбене кредите, као и значајна подстицајна средства за оне који желе да живе на селу. Вратићемо отете пензије, а старачка и самачка домаћинства добиће помоћ државе, наводи се у прогласу.

„Ојачаћемо четири стуба државе: војску, полицију, здравство и просвету, који ће бити поштовани и вредновани са платама и опремом какву заслужују“, наводи се у прогласу.

Двери су обећале и „способну и непоткупљиву државну администрацију, а не партијско запошљавање“. Српска земља, вода и јавна добра нису на продају. ЕПС, Телеком, ПКБ и лековите бање треба унапређивати и њима домаћински газдовати, додаје се у прогласу.

Косово и Метохија ће увек бити део државе Србије, навеле су Двери додући да ће питање статуса КИМ вратити у Уједињене нације.

„Ми смо против учлањења Србије у НАТО, ми јесмо део Европе али не желимо да будемо чланица Европске уније. Србија ће сарађивати са целим светом, али у српском интересу“, наводи се у прогласу. Србија ће бити модерна и богата земља вредних и честитих људи, која ће чувати и промовисати српску културу, историју, традицију и ћирилицу, додаје се у прогласу.

Oно што упада у очи је да у спољнополитичком програму фали Русија и традиционална проруска оријентација Двери. Чињеница да америчка Н1 увелико промовише програм Двери а да нема програмског окретања ка Русији говори колики су заокрет Двери направиле последњих година.

Н1, Видовдан

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*