Бошко Обрадовић: Једина сам опозиција

0

Председнички кандидат „Двери“ Бошко Обрадовић о свом програму: Никада нисам био у политичком и пословном дилу са Вучићем и ДС

МОРАМО да зауставимо системску пљачку грађана Србије, која се спроводи у спрези политичара, домаћих и страних мафијаша и банака. Само за десет година они су сваког грађанина опљачкали за невероватних 18.000 евра. Домаћег привредника и пољопривредника стављамо у први план, а не да субвенционишемо стране инвеститоре. Лекари, учитељи, полиција и војска, морају бити адекватно плаћени за свој посао, пензионерима морамо да вратимо отете пензије, а да свим породицама створимо услове да живе као људи.

Ово су први потези које би председнички кандидат „Двери“ Бошко Обрадовић предузео ако би заузео фотељу на Андрићевом венцу.

* Који изборни резултат би вам био неуспех?

– Не размишљам о неуспеху. Моја животна идеја водиља је мисао патријарха Павла, који је рекао да ће у Србији доћи бољи дани када сваки Србин за опште добро уради колико је у његовој моћи. Неуспех је када не чиниш довољно за свој народ и своју отаџбину. Трудим се да дам свој максимум.

* Хоћете ли подржати кандидата опозиције у другом кругу?

– Ја сам једини опозициони председнички кандидат, јер никада нисам био ни у каквом политичком и пословном договору са Александром Вучићем, као ни са претходним режимом ДС.

* Ко вам је највећи ривал? По „отровним“ стрелицама у кампањи чини се Војислав Шешељ?

– Данас је свима јасно да су Шешељ и Вучић коалициони партнери на овим изборима. По њиховом договору, Шешељ је одиграо своју улогу у политичкој и друштвеној маргинализацији Томе Николића. Ту је и да напада друге опозиционе кандидате, да узима један део патриотских гласача и да прикривено хвали Вучића.

* Оптужују вас да сте „тројански коњ“, да причате да сте уз Русију, а да вас финансирају са Запада?

– Те оптужбе долазе из Вучићевог изборног штаба и његових послушника, као што је Војислав Шешељ, који је у дилу са својим политичким сином. Занимљиво да ме оптужује Вучић, који је потписао Бриселске споразуме, коме је Тони Блер саветник и који се грлио са Билом Клинтоном на недавно одржаним изборима у Америци. Дакле, оптужбе на мој рачун долазе из изборног штаба правог „тројанског коња“.

* Зашто сте усред кампање ишли у Москву? Са ким сте се тамо срели?

– Да се сусретнем са својим пријатељима и сарадницима, посебно са генералом Решетњиковом, који је добро упознат са политичком ситуацијом у Србији. Сусрет са Никитом Михалковом ми је био изузетно важан и сви они који у Србији хрле ка ЕУ треба да чују шта нам је Михалков поручио: „Бесплатан сир налази се само у мишоловци.

ЈАЧИ САМ ОД ВУКА У ЧАЧКУ

* КО ће више гласова да добије у Чачку, ви или Вук Јеремић уз којег је стао Велимир Илић?

– Верујем да ћу не само у Чачку, већ и у читавој Србији имати више гласова од Вука Јеремића.

ОСТАВКА СПРЕМНА

* ЗАШТО сте већ ковертирали оставку на место шефа државе? Је ли то само маркетиншки трик?

– Обавезао сам се да ћу, уколико будем изабран, поднети оставку на место председника ако у року од 180 дана од ступања на ту дужност не испуним 10 обећања које сам дао и написмено.

Вечерње новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*