Boško Obradović: Jedina sam opozicija

0

Predsednički kandidat „Dveri“ Boško Obradović o svom programu: Nikada nisam bio u političkom i poslovnom dilu sa Vučićem i DS

MORAMO da zaustavimo sistemsku pljačku građana Srbije, koja se sprovodi u sprezi političara, domaćih i stranih mafijaša i banaka. Samo za deset godina oni su svakog građanina opljačkali za neverovatnih 18.000 evra. Domaćeg privrednika i poljoprivrednika stavljamo u prvi plan, a ne da subvencionišemo strane investitore. Lekari, učitelji, policija i vojska, moraju biti adekvatno plaćeni za svoj posao, penzionerima moramo da vratimo otete penzije, a da svim porodicama stvorimo uslove da žive kao ljudi.

Ovo su prvi potezi koje bi predsednički kandidat „Dveri“ Boško Obradović preduzeo ako bi zauzeo fotelju na Andrićevom vencu.

* Koji izborni rezultat bi vam bio neuspeh?

– Ne razmišljam o neuspehu. Moja životna ideja vodilja je misao patrijarha Pavla, koji je rekao da će u Srbiji doći bolji dani kada svaki Srbin za opšte dobro uradi koliko je u njegovoj moći. Neuspeh je kada ne činiš dovoljno za svoj narod i svoju otadžbinu. Trudim se da dam svoj maksimum.

* Hoćete li podržati kandidata opozicije u drugom krugu?

– Ja sam jedini opozicioni predsednički kandidat, jer nikada nisam bio ni u kakvom političkom i poslovnom dogovoru sa Aleksandrom Vučićem, kao ni sa prethodnim režimom DS.

* Ko vam je najveći rival? Po „otrovnim“ strelicama u kampanji čini se Vojislav Šešelj?

– Danas je svima jasno da su Šešelj i Vučić koalicioni partneri na ovim izborima. Po njihovom dogovoru, Šešelj je odigrao svoju ulogu u političkoj i društvenoj marginalizaciji Tome Nikolića. Tu je i da napada druge opozicione kandidate, da uzima jedan deo patriotskih glasača i da prikriveno hvali Vučića.

* Optužuju vas da ste „trojanski konj“, da pričate da ste uz Rusiju, a da vas finansiraju sa Zapada?

– Te optužbe dolaze iz Vučićevog izbornog štaba i njegovih poslušnika, kao što je Vojislav Šešelj, koji je u dilu sa svojim političkim sinom. Zanimljivo da me optužuje Vučić, koji je potpisao Briselske sporazume, kome je Toni Bler savetnik i koji se grlio sa Bilom Klintonom na nedavno održanim izborima u Americi. Dakle, optužbe na moj račun dolaze iz izbornog štaba pravog „trojanskog konja“.

* Zašto ste usred kampanje išli u Moskvu? Sa kim ste se tamo sreli?

– Da se susretnem sa svojim prijateljima i saradnicima, posebno sa generalom Rešetnjikovom, koji je dobro upoznat sa političkom situacijom u Srbiji. Susret sa Nikitom Mihalkovom mi je bio izuzetno važan i svi oni koji u Srbiji hrle ka EU treba da čuju šta nam je Mihalkov poručio: „Besplatan sir nalazi se samo u mišolovci.

JAČI SAM OD VUKA U ČAČKU

* KO će više glasova da dobije u Čačku, vi ili Vuk Jeremić uz kojeg je stao Velimir Ilić?

– Verujem da ću ne samo u Čačku, već i u čitavoj Srbiji imati više glasova od Vuka Jeremića.

OSTAVKA SPREMNA

* ZAŠTO ste već kovertirali ostavku na mesto šefa države? Je li to samo marketinški trik?

– Obavezao sam se da ću, ukoliko budem izabran, podneti ostavku na mesto predsednika ako u roku od 180 dana od stupanja na tu dužnost ne ispunim 10 obećanja koje sam dao i napismeno.

Večernje novosti

POSTAVI ODGOVOR

*