Бошко Обрадовић одговорио гејевима

0

Вођа Двери, Бошко Обрадовић, одговорио је на позив гејева да присуствује Паради поноса, пошто су они подржали протесте опозиције после избора.

Бошко Обрадовић изјавио је данас да сексуална оријентација није људско право, као и да апсолутно неће подржати Параду поноса у Београду јер „нико нема право да вређа јавни морал“. Обрадовић је, поводом позива организатора Параде поноса да подржи права ЛГБТ особа на слободу окупљања, рекао да је парада небитна и наметнута тема.

„Сексуална оријентација није људско право, и недостојно је сводити човекову личност на његову сексуалност. Ми смо спремни да причамо о свему, али нисмо спремни да мењамо своје политичке ставове под утицајем моћних лобија“, рекао је Обрадовић.

Он је навео да поштује њихово присуство у заједничкој борби против изборне крађе и да је спреман да подржи свакога ко трпи било какву дискриминацију, али је нагласио да је геј парада небитна и наметнута тема.

„Има важнијих тема које су маргинализоване, попут проблема беле куге или катастрофалног стања у пољпривреди, као и проблеми оних који имају кредите у швајцарским францима“, рекао је Обрадовић.

Наводећи да хомосексуалци сасвим слободно живе и раде у друштву, Обрадовић је упитао шта је проблем и додао да ће Двери, по узору на руско законодавство, предложити закон о забрани промоције хомосексуализма малолетним особама.

„Геј парада вређа јавни морал Србије и само је први корак ка парадирању кроз остале сфере система. Њихов циљ није геј парада ни окупљање него би да загосподаре уџбеницима, школама, медијима, политиком, законодавством… А крајњи циљ им је да легализују хомосексуалне бракове и да им се омогући усвајање деце“, навео је Обрадовић.

Извор: mondo.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*