БОШКО ОБРАДОВИЋ: Опозиција смо систему

0

Данас су лидери коалиције Двери и Доста је било „Да ови оду, а да се они не врате“, Бошко Обрадовић и Саша Радуловић одржали конференцију за медије у дому Народне скупштине Републике Србије, поводом три законска предлога за измену изборних закона.

Лидер Двери Бошко Обрадовић је подсетио на то да је предлог Двери о посебној седници НСРС о неповерењу Влади Републике Србије, као и предлог о смени председника Србије Александра Вучића, потписало 24 посланика, а то су посланици Двери, ЂБ и посланичка група Санде Рашковић Ивић. Сви остали опозициони посланици нису пружили подршку, па се Обрадовић пита како је могуће да неко ко је опозиција не пружа подршку за тако битну иницијативу и да ли то говори да остатак опозиције ради за интересе власти.

Он се осврнуо и на писање медија да постаје одређени сукоби у опозицији. „Ја, право да вам кажем, не видим никакве сукобе унутар опозиције. Ево примера ради ја и Војислав Шешељ. Војислав Шешељ није опозиција, ми не можемо да имамо сукоб у тој равни опозиције. Он је део власти. Он је на власти са СНС у низу локалних самоуправа у Србији, један је близак коалициони партнер и ради све у договору са Александром Вучићем и по цео дан гостује по напредњачким медијима у Београду.“ – сматра Обрадовић.

Он је истакао да је питање да ли су Драган Ђилас ни Александар Шапић опозиција, с обзиром да нису ниједном за 4 године наступили као опозиција. Драган Ђилас је одборник, а Шапић има своју одборничку групу, а нису имали ниједан опозициони наступ против СНС и Александра Вучића.

„Ћутали су кад су направљени антиуставни Бриселски споразуми, када је кренула издаја Косова и Метохије, ћутали су због Београда на води, највеће перионице пара, ћутали су када су пребијани новинари на инаугурацији Александра Вучића, ћутали су када су покрадени председнички избори. Која су они опозиција?“ – казао је Обрадовић.

Обрадовић је подсетио и на сарадњу Ђиласа и Вучића док је Ђилас био градоначелник, на Вучићево позивање Ђиласа да узме учешће у Влади, као и на то да сви они одједном постају опозиција, месец дана пред изборе.

Лидер ЂБ Саша Радуловић нагласио је да ће та три законска предлога решити једно од горућих питања, а то је проблем бирачких спискова.  Садржај ових законских предлога се састоји у томе да након избора сваки бирач може, уношењем свог матичног броја на сајту државне управе, да провери да ли је забележено да је гласао. Тако ће се моћи проверити да ли је неко гласао уместо бирача који су у иностранству, као и уместо преминулих бирача.

Радуловић је подсетио и на то „да се Управни суд жестоко обрукао са овом лажном листом Доста је било функционера СНС из Земуна Милорада Радуловића“, тиме што је одбио Радуловићеву жалбу под изговором да је он народни посланик, а не бирач.

Двери

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*