Бошко Обрадовић: За Гојковићку је свако другачије и опозиционо мишљење физичко или вербално насиље

0

ПОСЛАНИЦИ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ПОНИЖАВАЈУ И ПРОВОЦИРАЈУ ПОСЛАНИКЕ ОПОЗИЦИЈЕ
• За Српску напредну странку, њене лидере и посланике – сваки опозициони говор је и вербално и физичко насиље. Смета им истина. Нису до сада имали праву опозицију, па нису навикли да чују супротно мишљење од њиховог
• Јасно нам је да Александар Вучић и Маја Гојковић покушавају да представе мене и Двери као насилне, али сем измишљених медијских спинова које су креирали Тадићеви, а наставили Вучићеви спин мајстори, Дверима се не може приписати ни један акт насиља. Напротив. Насилници су управо они

МАЈА Гојковић је по ко зна који пут од почетка рада Скупштине у новом сазиву прекинула, искључила и забранила моје обраћање као председника Посланичке групе Двери.

Претходни пут остао сам једини председник неке посланичке групе који је ускраћен за реплику на арсенал увреда, неистина и оптужби које сам чуо у одговору мандатара на моја питања у вези са експозеом. Јуче, прекинуто је моје излагање док сам говорио о изборној комисији и крађи која се десила на изборима.

Затражила је и паузу од пет минута, јер је била „под стресом”, због насиља које је наводно доживела. За њу је свако другачије и опозиционо мишљење или физичко или вербално насиље. Она – као и Вучић – не може ни секунд да истрпи супротно и другачије, тј. опозиционо мишљење.

Шта је у мом обраћању било насилно? Зар је говор народног посланика о истини која се десила на последњим изборима, при том по тачки дневног реда, насиље?

Свако ко је јуче пратио заседање Скупштине, јасно је могао да види спровођење цензуре и притиска на Двери, које се константно понавља од како је формиран 11. сазив Скупштине. За Српску напредну странку, њене лидере и посланике сваки опозициони говор је и вербално и физичко насиље.

Смета им истина. Нису до сада имали праву опозицију, па нису навикли да чују супротно мишљење од њиховог.

И оно што их највише боли је биографија посланика Двери и свеукупни досадашњи рад нашег Покрета. Напредњаци немају аргументе, па спроводе притисак на Двери. Не могу да нађу никакве мрље у нашим биографијама, јер нисмо били на власти.

Јасно нам је да Александар Вучић и Маја Гојковић покушавају да представе мене и Двери као насилне, али сем измишљених медијских спинова које су креирали Тадићеви, а наставили Вучићеви спин мајстори, Дверима се не може приписати ни један акт насиља. Напротив.

Насилници су управо они. И посланици Српске напредне странке, који од почетка понижавају и провоцирају посланике опозиције разним добацивањима, подсмесима и изругивањем, док Маја Гојковић то формулише као негодовање.

Непоштовање институција и парламентарних норми спроводи парламентарна већина, а не опозиција, нарочито не нова и нарастајућа опозициона снага какве су Двери, јер смо у досадашњем раду показали висок степен поштовања институције Народне скупштине.

Маја Гојковић је злоупотребила функцију председника Народне скупштине за страначко добацивање, извршила насиље и дезинформисала јавност својом изјавом да су Двери ушле у Скупштину тако што су нам придодати гласови.

Гојковићка ће пре или касније схватити да опозиција у Србији напокон постоји и да се истински глас опозиције коначно чује у Народној скупштини.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*