Boško Obradović: Za Gojkovićku je svako drugačije i opoziciono mišljenje fizičko ili verbalno nasilje

0

POSLANICI SRPSKE NAPREDNE STRANKE PONIŽAVAJU I PROVOCIRAJU POSLANIKE OPOZICIJE
• Za Srpsku naprednu stranku, njene lidere i poslanike – svaki opozicioni govor je i verbalno i fizičko nasilje. Smeta im istina. Nisu do sada imali pravu opoziciju, pa nisu navikli da čuju suprotno mišljenje od njihovog
• Jasno nam je da Aleksandar Vučić i Maja Gojković pokušavaju da predstave mene i Dveri kao nasilne, ali sem izmišljenih medijskih spinova koje su kreirali Tadićevi, a nastavili Vučićevi spin majstori, Dverima se ne može pripisati ni jedan akt nasilja. Naprotiv. Nasilnici su upravo oni

MAJA Gojković je po ko zna koji put od početka rada Skupštine u novom sazivu prekinula, isključila i zabranila moje obraćanje kao predsednika Poslaničke grupe Dveri.

Prethodni put ostao sam jedini predsednik neke poslaničke grupe koji je uskraćen za repliku na arsenal uvreda, neistina i optužbi koje sam čuo u odgovoru mandatara na moja pitanja u vezi sa ekspozeom. Juče, prekinuto je moje izlaganje dok sam govorio o izbornoj komisiji i krađi koja se desila na izborima.

Zatražila je i pauzu od pet minuta, jer je bila „pod stresom”, zbog nasilja koje je navodno doživela. Za nju je svako drugačije i opoziciono mišljenje ili fizičko ili verbalno nasilje. Ona – kao i Vučić – ne može ni sekund da istrpi suprotno i drugačije, tj. opoziciono mišljenje.

Šta je u mom obraćanju bilo nasilno? Zar je govor narodnog poslanika o istini koja se desila na poslednjim izborima, pri tom po tački dnevnog reda, nasilje?

Svako ko je juče pratio zasedanje Skupštine, jasno je mogao da vidi sprovođenje cenzure i pritiska na Dveri, koje se konstantno ponavlja od kako je formiran 11. saziv Skupštine. Za Srpsku naprednu stranku, njene lidere i poslanike svaki opozicioni govor je i verbalno i fizičko nasilje.

Smeta im istina. Nisu do sada imali pravu opoziciju, pa nisu navikli da čuju suprotno mišljenje od njihovog.

I ono što ih najviše boli je biografija poslanika Dveri i sveukupni dosadašnji rad našeg Pokreta. Naprednjaci nemaju argumente, pa sprovode pritisak na Dveri. Ne mogu da nađu nikakve mrlje u našim biografijama, jer nismo bili na vlasti.

Jasno nam je da Aleksandar Vučić i Maja Gojković pokušavaju da predstave mene i Dveri kao nasilne, ali sem izmišljenih medijskih spinova koje su kreirali Tadićevi, a nastavili Vučićevi spin majstori, Dverima se ne može pripisati ni jedan akt nasilja. Naprotiv.

Nasilnici su upravo oni. I poslanici Srpske napredne stranke, koji od početka ponižavaju i provociraju poslanike opozicije raznim dobacivanjima, podsmesima i izrugivanjem, dok Maja Gojković to formuliše kao negodovanje.

Nepoštovanje institucija i parlamentarnih normi sprovodi parlamentarna većina, a ne opozicija, naročito ne nova i narastajuća opoziciona snaga kakve su Dveri, jer smo u dosadašnjem radu pokazali visok stepen poštovanja institucije Narodne skupštine.

Maja Gojković je zloupotrebila funkciju predsednika Narodne skupštine za stranačko dobacivanje, izvršila nasilje i dezinformisala javnost svojom izjavom da su Dveri ušle u Skupštinu tako što su nam pridodati glasovi.

Gojkovićka će pre ili kasnije shvatiti da opozicija u Srbiji napokon postoji i da se istinski glas opozicije konačno čuje u Narodnoj skupštini.

POSTAVI ODGOVOR

*