Брацановић упозорава: Ово је последња опомена Вучићу

0

Ово је последња опомена Вучићу, тврди Милорад Брацановић, бивши заменик шефа БИА, у ексклузивном интервјуу за недељник Експрес

Kоментаришући догађај са оружјем нађеним у близини куће премијера Србије Александра Вучића, Брацановић каже да је то порука:

„Циљ целе ове акције јесте порука председнику Владе или можда последња опомена, а изгледа да је последња, да, уколико се нешто не промени, може да буде кобно по њега или неког од његових најближих, мислим на породицу, децу, жену, родитеље, брата“.

Према његовим речима, само остављање аутомобила накрцаног сандуцима са оружјем на том месту, али остављен тако да буде примећен, значило поруку.

„То је порука. Порука да ће нешто да се деси ако се одређене ствари не предузму. Јер атентатори су без ових знакова и симбола могли и да изврше напад, али то очигледно није био циљ. Ово је мафијашка порука“, каже Брацановић у интервјуу, у коме се за ту поруку наводи да је мафијашка, али са „потписом западних обавештајних служби“.

А кад је реч о новом арсеналу оружја откривеном на Новом Београду, за Брацановића је то јасна паралела са догађајима који су претходили убиству Зорана Ђињдића:

„Ова гаража са оружјем, то је потпуно иста прича као и покушај, а потом и убиство Зорана Ђинђића, кад је ‘ауди смрти’ пронађен у мало коришћеној гаражи ‘Kомбанк арене'“, тврди Брацановић.

„Ауто који је сада пронађен украден је у јануару ове године, а да је украден недавно, њега би још тражили. То личи на професионализам. С обзиром на то да су пронађени ‘хеклер кох’ (‘бебица’), телефони за активирање експлозива, 400 грама експлозива пластичног, са толико експлозива може да се сруши један осредњи објекат и обично се користи за неутралисање живе силе, убијање људи. Тешко да је случајно нађено“, рекао је бивши обавештајац за Експрес.

Брацановић је напоменуо да ове закључке износи на основу јавно доступних информација, које су саопштили званичници и институције, и закључује да све ове догађаје, уколико су те информације тачне, види као настојање „да се порука примети и да би је прочитао онај коме је намењена“.

 

 

 

Тањуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*